Губки для миття посуду давно визнано одним із найбрудніших предметів у домі. Їхня забрудненість у 200 тисяч разів перевищує забрудненість сидіння унітазу.
«Губка — це чудове місце для збирання, зберігання, а через вологість ще й розмноження мікробів. Згідно з дослідженнями, в одній губці міститься приблизно 50 мільярдів мікробів (такими цифрами може похвалитися лише аналіз калу). Серед цієї кількості є мікроорганізми, які здатні викликати захворювання», — говорить лікар Адель Корягін.
На кожному квадратному дюймі кухонної губки можуть розміститися близько 10 млн бактерій, натомість на ганчірку припадає 1 млн бактерій. Про це розповідає Moi-portal.
У повідомленні йдеться про те, що часто в квартирі можна виявити кампілобактерії, які розмножуються в кухонних губках і можуть спричинити параліч. Патоген викликає синдром Гійєна-Барре, що впливає на здатність до пересування людини.
У зв'язку з цим експерти рекомендують прати всі серветки, рушники та губки за температури понад 60 °С для дезінфекції. Деякі фахівці пропонують обробляти губки в мікрохвильовій печі. Альтернативою можуть стати антибактеріальні серветки та відповідні засоби, якими очищаються робочі поверхні.
Адель Корягін також радить використовувати посудомийну машинку.
«Якщо таких можливостей немає, то міняти губки частіше, а не тоді, коли вона тупо розлізлася, а потім насамкінець помити нею ще півквартири», — говорить лікар.
Також ми розповідали, що обов'язково потрібно відвезти з дачі напередодні зими.