Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Здоров'я
  • Тисячі безхатьків вивезли з Парижа в рамках передолімпійської «соціальної чистки» — лікарі висловлюють протест (ФОТО)

Тисячі безхатьків вивезли з Парижа в рамках передолімпійської «соціальної чистки» — лікарі висловлюють протест (ФОТО)

Учасники кампанії кажуть, що операція з вивезення «небажаних» людей із міста та регіону Лазурний берег посилилася.

5 мин на прочтение06 Июня 2024, 00:36
Дві жінки, евакуйовані з Вітрі-сюр-Сен, чекають зі своїми речами на реєстрацію в асоціації для перевезення в інше місце. Фото: Emmanuel Dunand/AFP/Getty Images Дві жінки, евакуйовані з Вітрі-сюр-Сен, чекають зі своїми речами на реєстрацію в асоціації для перевезення в інше місце. Фото: Emmanuel Dunand/AFP/Getty Images
Поделиться:

Тисячі бездомних людей були вивезені з Парижа та його околиць у рамках «зачистки» напередодні Олімпійських ігор, кажуть учасники кампанії. Про це розповідає The Guardian.

Серед виселених — шукачі притулку, а також сім'ї та діти, які вже перебувають у нестабільному і вразливому становищі, йдеться у звіті Le Revers de la Médaille («Друга сторона медалі»), що представляє 90 асоціацій, оприлюдненому в понеділок.

Поліція також переслідує секс-працівників і наркозалежних, вириваючи їх зі звичних мереж, в яких вони могли б отримати життєво необхідну медичну допомогу і підтримку, додається в доповіді.

«Регіон Уль-де-Франс був очищений від деяких людей, яких влада вважає небажаними», — йдеться у звіті.

Колектив заявив, що висилка і демонтаж наметових таборів в місті та навколо нього посилилися з квітня минулого року, а за останні 13 місяців було переміщено 12 545 осіб.

Поль Алаузі, координатор моніторингу охорони здоров'я організації «Лікарі світу», звинуватив владу в «соціальній чистці» найбільш вразливих верств населення міста, щоби Париж «поставав у найбільш вигідному світлі» перед Олімпіадою. Він сказав, що людей вивозять автобусами до тимчасових регіональних центрів, створених торік як короткострокове вирішення проблеми.

«Вони ховають страждання під килимом. Якби це дійсно було гідним вирішенням проблеми, люди би боролися за те, щоб потрапити в автобуси. Але вони не борються. Ми робимо життя неможливим для цих людей і тих, хто їх підтримує», — сказав він.

Париж Олімпіада Лікарі світу Наметові табори Регіональних центри Зачистка Фото
На занедбаному заводі у Вітрі-сюр-Сен, який був найбільшим сквотом у Франції, проживало до 450 мігрантів, яких евакуювали того місяця. Багато хто пішов ще до прибуття поліції. Фото: Еммануель Дюнан/AFP/Getty Images

Колектив заявив, що для довгострокового вирішення проблеми бездомних людей необхідно щонайменше 20 000 будинків по всій Франції. Мерія Парижа розробила план надання 1 000 місць для термінового розміщення, але він ще має бути затверджений префектом, представником держави, додали автори звіту.

У доповіді соціальна зачистка кваліфікується як «переслідування, вигнання і зникнення населення, яке державна влада вважає небажаним, з місць, де відбуваються Ігри».

«Ця зачистка ґрунтується на подвійному підході: розосередження, щоб уникнути створення неформальних поселень, які були б надто помітними, і видалення з паризького передмістя тих людей, які перебувають у дуже нестабільному становищі і які можуть займати громадський простір щодня. Хоча ця державна політика існує вже кілька років, низка індикаторів дає нам підстави вважати, що Олімпійські ігри діють як прискорювач», — зазначає мер Парижа Анна Ідальго.

Вона заявила, що мерія просила уряд, який відповідає за аварійне житло, розробити надійний план розміщення приблизно 3600 осіб, що живуть на вулицях столиці, «протягом багатьох років». Торік вона наполягала на тому, що ніхто не буде змушений покинути місто.

«Я обурена тим, що це перекладають на міську [владу], тому що це не наша роль і не наша відповідальність, і ми вже робимо більше, ніж можемо, у пошуку термінового житла для вразливих верств населення. Щотижня ми поселяємо сім'ї в будинки», — сказала Ідальго.

На прес-конференції у квітні П'єр Рабадан, колишній французький регбіст міжнародного класу, а нині заступник мера, відповідальний за Олімпійські ігри, сказав, що проблема полягає в кількості бездомних людей, які живуть на вулицях Парижа, а не в Олімпійських іграх.

Він сказав, що 300 осіб, які були виселені з центральної зони безпеки, складають менше 10 % від загальної кількості тих, хто спить на вулицях Парижа.

«Я кажу, не обурюйтеся тим, що людей відселяють через Олімпійські ігри, обурюйтеся тим, що 3600 людей сплять на вулицях. Ми, безумовно, повинні знайти для них гідне рішення», — говорить Рабадан.

Париж Олімпіада Лікарі світу Наметові табори Регіональних центри Зачистка Фото
Жандарми наглядають за евакуацією людей із найбільшого сквоту Франції, розташованого на території занедбаної фабрики в південному передмісті Парижа Вітрі-сюр-Сен, 17 квітня. Фото: Еммануель Дюнан/AFP/Getty Images

Леа Філош, заступник мера, відповідальна за солідарність, аварійне житло та захист біженців, заявила, що це не є проблемою, характерною лише для Олімпійських ігор, і поклала відповідальність на уряд.

«Аварійне житло — це відповідальність держави. Ми вже більше року говоримо про це з представниками уряду про те, як вирішити цю проблему під час Олімпіади. Спочатку вони говорили, що знайдуть 400 місць, потім 200, зараз — 80. Ми розробили план створення 1 000 термінових місць, вони повернулися до нас і сказали, що у них немає грошей. Ми робимо все можливе, але система перенасичена», — сказала вона.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Изображение создано ИИ
Биолог рассказал о медведях-«наркоманах» в США: они врываются в дома, слыша «вещества»
2 мин на прочтение2 часа назад
Изображение создано ИИ
Каких витаминов нам не хватает: вот что выяснили учёные
2 мин на прочтение3 часа назад
Акция Фиби Пламмер и Анны Холланд в Национальной галерее в Лондоне в октябре 2022 года. Фото: Just Stop Oil/PA/dpa/picture alliance
Экоактивистки, облившие супом картину Ван Гога, получили тюремные сроки
2 мин на прочтение4 часа назад
Ник Норвиц обнаружил, что от употребления яиц его уровень ЛПНП, который принято считать «плохим холестерином», на самом деле снизился. Скриншот: NicknorwitzPHD/Youtube
Человек целый месяц съедал 24 яйца в день, чтобы посмотреть, что произойдет с его телом — результаты удивили многих
2 мин на прочтение4 часа назад
Стеклянный домик на даче собственноручно: советы и идеи (ВИДЕО)
3 мин на прочтение6 часов назад
Может стать самым сильным и самым крупным в регионе за год: Ураган «Хелен» обрушился на США (ФОТО)
2 мин на прочтение7 часов назад
Канализационные отходы обдали автомобили, мотоциклистов и пешеходов: в Китае из лопнувшей трубы ударил гигантский фонтан
1 мин на прочтение7 часов назад
В США казнили второго осужденного путем удушения азотом – мужчина сам выбрал такой способ
4 мин на прочтение10 часов назад