Вверх
Дать отзыв

Турецька компанія збудує вітропарк на Західній Україні

Проект «Сколе» стане першою інвестицією Eksim у вітропарк за межами Туреччини.

1 мин на прочтение08 Октября 2021, 09:25
Image by winterseitler from Pixabay Image by winterseitler from Pixabay
Поделиться:

Турецька компанія Eksim Energy досягла угоди з німецьким постачальником вітрових турбін Nordex для реалізації проекту нової вітрової електростанції потужністю 67,2 мегават (МВт) в Сколе, Україна, пише enovosty.com.

Згідно із заявою, опублікованою Nordex, 14 вітрових турбін будуть поставлені німецькою компанією в межах 15-річної угоди, яка також передбачає «преміальне обслуговування».

Монтаж турбін планують почати в березні 2022 року. 14 турбін будуть подавати чисту електроенергію в українську енергосистему з ІІІ кварталу 2022 року на повній потужності. Група Nordex поставить турбіни у версії для холодного клімату, щоб забезпечити високий рівень доступності і в холодну пору року.

Вітропарк «Сколе» загальною потужністю 67,2 МВт буде побудований поблизу міста Сколе на Західній Україні.

Компанія Eksim працює у сфері вітроенергетики з 2011 року і наразі керує вісьмома вітропарками загальною потужністю 451 МВт у Туреччині. Всі вони побудовані з використанням турбін Nordex.

Із проектом «Сколе» Eksim і Nordex розширили своє ділове співробітництво до України. Проект «Сколе» стане першою інвестицією Eksim у вітропарк за межами Туреччини.

Варто знати, що таке енергоефективність та як вона пов'язана з економією та кліматом.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.