Вверх
Дать отзыв

Циркові ведмеді не знають, що таке водойма та не вміють ходити по траві — зоозахисниця

Такі спостереження зоозахисників із притулку для ведмедів «Біла скеля», де рятують колишніх циркових ведмедів.

2 мин на прочтение25 Мая 2021, 15:48
Циркові ведмеді не знають, що таке водойма та не вміють ходити по траві Циркові ведмеді не знають, що таке водойма та не вміють ходити по траві
Поделиться:

Реабілітацією диких тварин із цирків повинні займатися компетентні організації, які мають відповідний КВЕД, дозволи та можливості утримувати диких тварин, а також персонал, тобто фахівців у штаті. Про це йдеться в матеріалі співвласниці притулку для ведмедів «Біла скеля» Марини Шквирі. 

Здебільшого йдеться про спеціалізовані реабілітаційні центри: наприклад, притулки для слонів, ведмедів, великих кішок або навіть спеціально для циркових тварин.

«Треба розуміти, що коли ми забираємо дику тварину із клітки, ми не можемо одразу ж забрати клітку із тварини. Щоби у тварини не було стресу через зміну навколишнього середовища та за санітарними вимогами, спершу вона опиняється на карантині. Під час перебування в карантині тварина може звикнутися з новим середовищем, новим місцем й оговтатися після транспортування та вилучення», — ділиться досвідом зоозахисниця.

Поступово тварину починають випускати до вольєра, щоби вона могла ознайомитися з ним, звикнути до правильного характеру годування, тобто до того, що їжу вона тепер не їстиме одразу ж із миски, а шукатиме розкидану по вольєру, буде пастись тощо — тобто так, як це і має відбуватися у природі залежно від виду тварини. 

«Іншими словами, спершу тварину позбавляють усього негативу, який супроводжував її життя в цирку, а потім поступово привчають до того, як бути собою: як ведмедю бути ведмедем, а леву — левом. Чим старша тварина, тим довше триває цей процес», — додає Шквиря.

За словами зоозахисниці, за роки роботи у притулку було помічено, що ведмеді, які провели все своє життя в циркових клітках, навіть не знають, що таке водойма, не вміють ходити по траві. Спершу вони бояться навіть просто виходити з боксу на ґрунт, трава лоскоче їм лапи, а вода викликає в них справжній подив.

І тільки через певний час, вони звикають до всього цього — інстинкти підказують їм, що робити.  

Нагадаємо,  у квітні, завдяки тривалій боротьбі зоозахисного руху UAnimals, депутати МФО «Гуманна країна» подали законопроєкт № 5409, який заборонить експлуатувати тварин у цирках.

До слова,  на Волині прикордонники знущалися над козулею: тварину душили, тримаючи під дулом рушниці (ВІДЕО 18+).

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Содержание трансжиров Исследование ВОЗ в Украине Питание
Содержание трансжиров, натрия и калия в пищевых продуктах: результаты пилотного исследования ВОЗ в Украине
2 мин на прочтение42 минуты назад
Создание Платформы действий по Зеленому восстановлению Украины
Состоялась встреча рабочей группы GREEN Action Task Force: возобновлено создание Платформы действий по Зеленому восстановлению Украины
2 мин на прочтениечас назад
Вкусный чизкейк Рецепт приготовления Вкусный десерт
Вкусный чизкейк по проверенному рецепту: готовим просто и быстро
1 мин на прочтение2 часа назад
Минагрополитики Урожай зерновых Прогноз
Минагрополитики прогнозирует урожай зерновых и масличных культур около 74 млн тонн
2 мин на прочтение2 часа назад
Китов и дельфинов в Тихом океане официально признали «юридическими лицами»: это будет способствовать защите морских млекопитающих
2 мин на прочтение3 часа назад
Интересный «Китайский» способ размножения роз – сразу в горшке
1 мин на прочтение4 часа назад
Растения каменистого сада (ФОТО)
2 мин на прочтение4 часа назад
Нутрициолог перечислила продукты, ускоряющие старение
1 мин на прочтение5 часов назад