Вверх
Дать отзыв

Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

«Іжа з повітря» має вдвічі більшу калорійність, ніж основна маса зернових культур.

2 мин на прочтение09 Июля 2021, 20:26
Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою
Поделиться:

Світ рухається в напрямку нових технологій, які збережуть природні ресурси та нагодують людство. Адже за умови зміни клімату, все більше територій у світі відчуватимуть посуху або ж потерпатимуть від злив. 

Група дослідників з Інституту молекулярної фізіології рослин ім. Макса Планка, Неаполітанського університету ім. Федеріко ІІ, Інституту Вейцмана та Школи екологічних досліджень Портера порівняли ефективність вирощування сої відносно створення «їжі з повітря». За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що застосовує фінський харчовий стартап Solar Foods.

Стартап використовує електроенергію для отримання водню, котрий поєднується з вуглекислим газом, водою, вітамінами та мінералами для збагачення та вирощування мікробіома, з якого виготовляють білковий порошок без вираженого смаку.

Подібний білок має широкий спектр застосування, у тому числі, його можна використовувати для виготовлення альтернативного м’яса.

У ході дослідження вчені встановили, що створення їжі «з повітря» в 10 разів ефективніше за вирощування сої за класичною технологією.

Додатковою перевагою є те, що «їжа з повітря» має вдвічі більшу калорійність, ніж основна маса зернових культур, таких як кукурудза, пшениця та рис.

«Отже, мікробна їжа може суттєво сприяти харчуванню зростаючого населення та допомогти в розподілі майбутніх обмежених ресурсів», — додали дослідники.

Вчені припустили, що комерційна життєздатність мікробних продуктів харчування імовірно покращиться, так як на сьогодні подібний білок є більш перспективним для створення кормів.

Щоб змусити споживачів їсти мікробний білок, «вчені мають зробити цей продукт більш привабливим», каже Доріан Леже, керівник дослідження.

Джерело:   newfood.media

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
«Запорожсталь» возобновила работу после атаки РФ на энергосистему
«Запоріжсталь» відновила роботу після екстреної зупинки через обстріли
1 мин на прочтение26 минут назад
Как уберечься от эхинококкоза: советы врачей и пути заражения
Эхинококкоз без симптомов годами: медики объяснили, как уберечься от опасной болезни
3 мин на прочтение2 часа назад
Автономное отопление в действии: как Киев спасает больницы от холодов с помощью мобильных котельных
Автономное отопление в действии: как Киев спасает больницы от холодов с помощью мобильных котельных
1 мин на прочтение3 часа назад
Сладкий праздник: готовим идеальные шоколадные конфеты дома
Сладкий праздник: готовим идеальные шоколадные конфеты дома
2 мин на прочтение4 часа назад
Двойной праздник синефилов: Международный день кино и магия рождественских короткометражек
2 мин на прочтение6 часов назад
Молдова отказывается от лицензирования украинского зерна
2 мин на прочтение7 часов назад
Обязательная аудиофиксация и новые правила оценки функционирования лица с 2026 года
2 мин на прочтениеВчера
Угневские сапоги и барочные храмы: почему стоит посетить самый маленький город страны
2 мин на прочтениеВчера