Вверх
Дать отзыв

Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

«Іжа з повітря» має вдвічі більшу калорійність, ніж основна маса зернових культур.

2 мин на прочтение09 Июля 2021, 20:26
Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою
Поделиться:

Світ рухається в напрямку нових технологій, які збережуть природні ресурси та нагодують людство. Адже за умови зміни клімату, все більше територій у світі відчуватимуть посуху або ж потерпатимуть від злив. 

Група дослідників з Інституту молекулярної фізіології рослин ім. Макса Планка, Неаполітанського університету ім. Федеріко ІІ, Інституту Вейцмана та Школи екологічних досліджень Портера порівняли ефективність вирощування сої відносно створення «їжі з повітря». За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що застосовує фінський харчовий стартап Solar Foods.

Стартап використовує електроенергію для отримання водню, котрий поєднується з вуглекислим газом, водою, вітамінами та мінералами для збагачення та вирощування мікробіома, з якого виготовляють білковий порошок без вираженого смаку.

Подібний білок має широкий спектр застосування, у тому числі, його можна використовувати для виготовлення альтернативного м’яса.

У ході дослідження вчені встановили, що створення їжі «з повітря» в 10 разів ефективніше за вирощування сої за класичною технологією.

Додатковою перевагою є те, що «їжа з повітря» має вдвічі більшу калорійність, ніж основна маса зернових культур, таких як кукурудза, пшениця та рис.

«Отже, мікробна їжа може суттєво сприяти харчуванню зростаючого населення та допомогти в розподілі майбутніх обмежених ресурсів», — додали дослідники.

Вчені припустили, що комерційна життєздатність мікробних продуктів харчування імовірно покращиться, так як на сьогодні подібний білок є більш перспективним для створення кормів.

Щоб змусити споживачів їсти мікробний білок, «вчені мають зробити цей продукт більш привабливим», каже Доріан Леже, керівник дослідження.

Джерело:   newfood.media

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Присвоили почти 25 миллионов гривен на строительстве Дворца спорта.
Во время строительства Дворца спорта в Тернополе директор "наварил" 25 млн грн
1 мин на прочтение14 минут назад
Запрет продажи одноразовых электронных сигарет
Уже со следующего месяца Польша может быть запретить продажу одноразовых электронных сигарет
1 мин на прочтениечас назад
Саудовская Аравия возглавит Комиссию по положению женщин ООН
Саудовская Аравия возглавит Комиссию по положению женщин ООН
1 мин на прочтение2 часа назад
Самовольно рубили деревья
На Ровенщине задержали преступников, которые самовольно срубили древесины почти на 90 тыс. грн
1 мин на прочтение3 часа назад
На Полтавщине выгорели почти 300 га сухостоя: как действовать в случае лесных, степных и торфяных пожаров
1 мин на прочтение4 часа назад
Органическое земледелие: принципы работы, плюсы и минусы такого хозяйства
2 мин на прочтение4 часа назад
День сорняков: такой страшный сорняк, как его рисуют?
4 мин на прочтение5 часов назад
Новый регламент ЕС по упаковке PPWR: многоразовая упаковка, запрет на некоторые виды пластика и минимизация пленки
2 мин на прочтение6 часов назад