Вверх
Дать отзыв

Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

«Іжа з повітря» має вдвічі більшу калорійність, ніж основна маса зернових культур.

2 мин на прочтение09 Июля 2021, 20:26
Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою
Поделиться:

Світ рухається в напрямку нових технологій, які збережуть природні ресурси та нагодують людство. Адже за умови зміни клімату, все більше територій у світі відчуватимуть посуху або ж потерпатимуть від злив. 

Група дослідників з Інституту молекулярної фізіології рослин ім. Макса Планка, Неаполітанського університету ім. Федеріко ІІ, Інституту Вейцмана та Школи екологічних досліджень Портера порівняли ефективність вирощування сої відносно створення «їжі з повітря». За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що застосовує фінський харчовий стартап Solar Foods.

Стартап використовує електроенергію для отримання водню, котрий поєднується з вуглекислим газом, водою, вітамінами та мінералами для збагачення та вирощування мікробіома, з якого виготовляють білковий порошок без вираженого смаку.

Подібний білок має широкий спектр застосування, у тому числі, його можна використовувати для виготовлення альтернативного м’яса.

У ході дослідження вчені встановили, що створення їжі «з повітря» в 10 разів ефективніше за вирощування сої за класичною технологією.

Додатковою перевагою є те, що «їжа з повітря» має вдвічі більшу калорійність, ніж основна маса зернових культур, таких як кукурудза, пшениця та рис.

«Отже, мікробна їжа може суттєво сприяти харчуванню зростаючого населення та допомогти в розподілі майбутніх обмежених ресурсів», — додали дослідники.

Вчені припустили, що комерційна життєздатність мікробних продуктів харчування імовірно покращиться, так як на сьогодні подібний білок є більш перспективним для створення кормів.

Щоб змусити споживачів їсти мікробний білок, «вчені мають зробити цей продукт більш привабливим», каже Доріан Леже, керівник дослідження.

Джерело:   newfood.media

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Всемирный день борьбы с инсультом 29 октября: причины, типы, профилактика и реабилитация
Не судьба, а состояние, которое можно предотвратить: профилактика и реабилитация после инсульта
2 мин на прочтение4 часа назад
Всемирный день псориаза — 29 октября: доступ к лечению и борьба со стигмой
Псориаз — не только о коже: почему 29 октября важно говорить о видимой и невидимой болезни
2 мин на прочтение5 часов назад
Фото: pixabay
Уход, который держит мир: зачем нужен Международный день ухода и поддержки
2 мин на прочтение6 часов назад
На Земле ожидается 6-балльная магнитная буря: прогноз на 29 октября
На Земле ожидается 6-балльная магнитная буря: прогноз на 29 октября
1 мин на прочтение14 часов назад
Ожидать ли дефицита лекарств в Украине - Минздрав
1 мин на прочтениеВчера
На севере Волыни заметили редкого коловодника
1 мин на прочтениеВчера
Закарпатское «питятко» стало языковым хитом радиодиктанта национального единства
1 мин на прочтениеВчера
Экологическое обновление: миллионы мальков толстолоба выпустили в озера Ялпуг и Кугурлуй в Одесской области
1 мин на прочтениеВчера