Вверх
Дать отзыв

Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

«Іжа з повітря» має вдвічі більшу калорійність, ніж основна маса зернових культур.

2 мин на прочтение09 Июля 2021, 20:26
Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою
Поделиться:

Світ рухається в напрямку нових технологій, які збережуть природні ресурси та нагодують людство. Адже за умови зміни клімату, все більше територій у світі відчуватимуть посуху або ж потерпатимуть від злив. 

Група дослідників з Інституту молекулярної фізіології рослин ім. Макса Планка, Неаполітанського університету ім. Федеріко ІІ, Інституту Вейцмана та Школи екологічних досліджень Портера порівняли ефективність вирощування сої відносно створення «їжі з повітря». За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що застосовує фінський харчовий стартап Solar Foods.

Стартап використовує електроенергію для отримання водню, котрий поєднується з вуглекислим газом, водою, вітамінами та мінералами для збагачення та вирощування мікробіома, з якого виготовляють білковий порошок без вираженого смаку.

Подібний білок має широкий спектр застосування, у тому числі, його можна використовувати для виготовлення альтернативного м’яса.

У ході дослідження вчені встановили, що створення їжі «з повітря» в 10 разів ефективніше за вирощування сої за класичною технологією.

Додатковою перевагою є те, що «їжа з повітря» має вдвічі більшу калорійність, ніж основна маса зернових культур, таких як кукурудза, пшениця та рис.

«Отже, мікробна їжа може суттєво сприяти харчуванню зростаючого населення та допомогти в розподілі майбутніх обмежених ресурсів», — додали дослідники.

Вчені припустили, що комерційна життєздатність мікробних продуктів харчування імовірно покращиться, так як на сьогодні подібний білок є більш перспективним для створення кормів.

Щоб змусити споживачів їсти мікробний білок, «вчені мають зробити цей продукт більш привабливим», каже Доріан Леже, керівник дослідження.

Джерело:   newfood.media

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Фото: News24.com
От астмы до травмы мозга: чем действительно рискует молодежь, когда выбирает электронные сигареты и как это связано с другими вредными привычками
2 мин на прочтениечас назад
Иллюстративное изображение. Фото: Creativecanning.com
Арбуз в банке: как спрятать солнце в погребе
1 мин на прочтение2 часа назад
Лунный календарь на сентябрь 2025: что ждет каждый знак зодиака
Лунный календарь на сентябрь 2025: что ждет каждый знак зодиака
3 мин на прочтениеВчера
АМКУ оштрафовал компании на 5,4 млн грн за сговор в закупках для ГП «Леса Украины»
АМКУ оштрафовал компании на 5,4 млн грн за сговор в закупках для ГП «Леса Украины»
1 мин на прочтениеВчера
«Семейные молочные фермы» будут выплачивать дивиденды инвесторам за 2024 год
1 мин на прочтениеВчера
Руководителя надлесничества в Черкасской области подозревают в вымогательстве денег у подчиненных
1 мин на прочтениеВчера
Боль в почках или в спине? Медики объяснили ключевые различия
1 мин на прочтениеВчера
Россия продает украденную украинскую пшеницу в 70 стран мира, — Центр национального сопротивления
1 мин на прочтениеВчера