Вверх
Дать отзыв

Сонцезахисні креми можуть провокувати рак — дослідження

Науковці знайшли в частині кремів небезпечну речовину.

1 мин на прочтение01 Июня 2021, 06:50
Фото: Barb.ua Фото: Barb.ua
Поделиться:

Незалежна американська лабораторія Valisure, яка займається перевіркою якості ліків і товарів медичного призначення, протестувала приблизно 300 кремів, гелів і лосьйонів для захисту від сонця і майже у третині виявила найнебезпечніший канцероген. Про це повідомляє healthy.24tv.ua.

Ідеться про бензол — токсичну та канцерогенну речовину, яка міститься у вихлопних газах автомобілів. Вона використовується у виробництві деяких пластиків, каучуків, барвників, мийних засобів і лікарських препаратів.

Якщо організм людини піддається тривалому впливу бензолу в малих концентраціях, це може привести до серйозних наслідків, а хронічні отруєння цією речовиною нерідко стають причиною розвитку анемії та лейкемії.

У своїй офіційній заяві лабораторія Valisure повідомила, що із 300 протестованих засобів для засмаги 78 містили бензол. У 14 продуктах концентрація бензолу була граничною для медичних препаратів, які неможливо виготовити без нього. В основному це були спреї, і всі ці засоби широко доступні в магазинах і аптеках у США та інших країнах світу.

«Присутність цього відомого канцерогену у продуктах, широко рекомендованих для профілактики раку шкіри та регулярно використовуваних дорослими й дітьми, дуже турбує. Для виробництва сонцезахисних засобів бензол не є обов'язковим компонентом, тим паче, що у більшості протестованих продуктів він не міститься», — йдеться в заяві.

Лабораторія закликала Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) відкликати ці 78 засобів із продажу та провести власне розслідування. 

Додамо, що Google розробила застосунок, який виявляє захворювання шкіри.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Изображение создано ИИ
Минздрав вынес на общественное обсуждение проект порядка предоставления услуг по амбулаторному лечению туберкулеза на первичке
2 мин на прочтение38 минут назад
Оформление инвалидности Разоблачили группу Медиков поддельные Документы
50 тысяч гривен за оформление инвалидности: во Львовской области разоблачили группу медиков, зарабатывавших на документах
1 мин на прочтениечас назад
Скриншот: devby.io
Посадите реальное дерево онлайн: экс-политзаключенный из Беларуси запустил необычное приложение для спасения планеты
4 мин на прочтение2 часа назад
Бранденбургские ворота, облитые оранжевой краской активистами движения «Последнее поколение». Фото: Paul Zinken/dpa/picture alliance
Экоактивистам, в центре Берлина облившим Бранденбургские ворота краской, дали условный срок
2 мин на прочтение2 часа назад
Десерт со вкусом детства: как приготовить шоколадную колбасу
1 мин на прочтение3 часа назад
Завладение землей на 291 млн грн: НАБУ разоблачили разоблачили министра агрополитики и задействованных в схеме должностных лиц
2 мин на прочтение4 часа назад
В Венеции начали штрафовать туристов, не заплативших сбор за въезд в город
1 мин на прочтение5 часов назад
26 апреля – Международный день памяти о Чернобыльской катастрофе
2 мин на прочтение5 часов назад