Вверх
Дать отзыв

Щоб окрошка була не лише смачною, а й корисною: п'ять секретів

«Правильна» окрошка допоможе в профілактиці онкозахворювань.

2 мин на прочтение06 Июня 2022, 07:46
Поделиться:

В окрошці дуже хороший білок (яйця) і багато складних вуглеводів (овочі та зелень), а редис — джерело сульфорафану та індол-3-карбінолу: ці речовини відіграють величезну роль у профілактиці онкозахворювань. Причому вони потрапляють у наш організм у максимальному обсязі, тому що варити редиску нікому на думку не спадає. Телеграм-канал Medical Alliance розповідає, як приготувати не лише смачну, а й максимально корисну окрошку.

При приготуванні окрошки рекомендується не зчищати з огірків шкірку, оскільки в ній міститься велика кількість клітковини. Завдяки їй овоч перетравлюється дві години, що дає «тривале насичення». Крім того, рекомендується класти в окрошку якомога більше зелені, що також є джерелом клітковини.

Замість ковбаси краще використовувати варене м'ясо, оскільки неодноразово було доведено здатність обробленого м'яса викликати злоякісні пухлини. Вважається правильним додати до страви трохи вареної яловичини або курятини.

Що стосується вибору заправки, то тут перевагу потрібно віддати жирністю кефіру до 3,2 %. Хороший квас теж корисний для травлення, оскільки є продуктом бродіння, проте при його виборі слід уважно вивчати склад, щоб не купити випадково «лимонад» із цукру, кислоти та харчових добавок. Слід утриматися від надмірного вживання квасу, тому що в ньому багато вуглеводів.

Краще вживати окрошку не холодною, а кімнатної температури. Холодна їжа призводить до переохолодження слизових оболонок та спазму жовчних шляхів. У цьому випадку жири не перетравлюються, і рухова активність кишківника знизиться, що призведе до запорів.

Також науковці розповідають, чому кашу треба їсти на обід, а картоплю — на сніданок.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost