Вверх
Дать отзыв

Шахтарям виплатять борги по зарплаті: коли та скільки

Найближчим часом гірники отримають 3 млрд грн.

1 мин на прочтение16 Марта 2021, 11:20
У Міненерго підписали документи. які дають змогу виплатити зарплатні борги гірникам У Міненерго підписали документи. які дають змогу виплатити зарплатні борги гірникам
Поделиться:

У Міненергетики обіцяють, що найближчим часом шахтарям виплатять 3 млрд грн заборгованості із заробітної плати. У профільному міністерстві стверджують, що вже підписали для цього всі необхідні документи.

Вже підписали наказ про виплати зарплат шахтарям (понад 3 мільярди на 2021 рік, включно з фінансуванням робіт на шахті № 10 «Нововолинська»).

Також у міністерстві домовилися про фінансування шахт, що перебувають у стані ліквідації, а також шахти «Надія». На це планують витратити понад 1 млрд грн. 

На фінансування гірничорятувальних заходів на вугледобувних підприємствах виділили 340 млн грн. 

На усі звинувачення в заборгованості перед гірниками у профільному міністерстві «кивають» на парламентарів. Мовляв, ВРУ довго не приймала проєкт закону, який надавав додаткові повноваження т. в. о. очільника профільного міністерства Юрія Вітренка. Через це, ніби то, й погіршилася ситуація із зарплатним боргом.

Як стало відомо раніше, Кремль вирішив відмовити терористам у фінансуванні шахт. Це призведе навіть не до продовження агонії шахт, а до тотального погіршення ситуації. Як із невиплатами зарплат, так і зі смертями під час видобування.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.