Вверх
Дать отзыв

Секрет довголіття: шість щоденних звичок, що продовжують життя

Гарне здоров’я в літньому віці починається з життєво важливих звичок, які людина розвиває в молодості. Лікар Мартін Майнер назвав шість правил, яких потрібно дотримуватися, щоб прожити довше.

2 мин на прочтение06 Июля 2021, 09:23
Секрет довголіття: шість щоденних звичок, що продовжують життя Секрет довголіття: шість щоденних звичок, що продовжують життя
Поделиться:

Лікар Мартін Майнер назвав шість правил, яких потрібно дотримуватися, щоб прожити довше.

Для початку необхідно усвідомити, що “наше тіло спілкується з нами”, заявив він. Прислухаючись до своїх відчуттів, можна вчасно зрозуміти, коли прийшов час щось змінити.

«Візьміть під контроль своє життя і навчіться діяти, щоби керувати кораблем так, як ви хочете», — сказав Майнер.

Він також порадив регулярно відвідувати лікаря, щоб виявити можливі проблеми на ранніх стадіях.

За словами Майнера, у першу чергу для довголіття потрібно навчитися споживати менше калорій. Однак важливо, щоб раціон включав продукти, багаті поживними речовинами, вітамінами та мінералами.

Лікар також наголосив на необхідності регулярних фізичних вправ, оскільки вони «значно знижують ризик різних захворювань, у тому числі серця та раку». Крім того, додав він, регулярні вправи допомагають «довше зберігати рухливість», знижують рівень стресу в організмі, покращують сон, а також здоров’я шкіри і кісток.

Ще одна корисна порада лікаря Майнерасерйозно ставитися до стресу. Він зазначив, що його вплив на організм важко переоцінити: від передчасного старіння та появи зморшок до підвищеного ризику серцевих захворювань.

Крім цього, він порекомендував «інвестувати у стосунки».

«Дослідження показують, що хороші та міцні відносини з близькими та соціальна активність покращують психічне і фізичне благополуччя та позитивно впливають на довголіття», — заявив Майнер.

Лікар підкреслив, що красиве старіння — це не спроба виглядати на 20 з невеликим. Йдеться про те, щоб жити максимально повним і здоровим життям, насолоджуючись цим часом.

Майнер також зазначив, що не згоден із тими, хто вважає, що вже занадто пізно робити вибір на користь більш здорового способу життя. За його словами, вжити заходів для підтримки або поліпшення здоров’я можна в будь-який період життя.

Нагадаємо,  онколог радить простий рецепт для лікування та профілактики раку.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.