Розчинна кава — «справжня», але є інші причини нею не зловживати — лікарі

1 мин на прочтение09 Мая 2023, 07:37

Не варто жертвувати здоров'ям заради зручності та швидкості приготування.

Чим відрізняється розчинна кава від заварної? Розвіюючи міфи, лікар Адель Корягін заявляє, що розчинна кава робиться все ж таки зі справжньої кави.

Він розповідає, що є дві технології виготовлення розчинної кави, і в основі обох — уже заварена подрібнена кава.

Перший спосіб — із замороженого кавового екстракту через вакуум прибирають воду і на виході отримують кристали. У другому випадку також усувають воду, але шляхом гарячого повітря і на виході гранули.

«Природно, що кофеїну, там виходить менше, напевно, і тому багато хто думає, що вона "несправжня"», — пояснює лікар.

Однак це не означає, що розчинну каву можна вживати щодня, застерігає лікар-терапевт Віталій Соткін.

Він нагадує, що часте вживання розчинної кави може спричинити сильне зневоднення й інші проблеми зі здоров'ям. Цей напій відомий своєю діуретичною дією, яка може призвести до виведення важливих елементів, таких як кальцій.

Щоб мінімізувати негативні наслідки розчинної кави, лікар рекомендує пити розчинну каву після їжі, а не натще, і випивати не менше однієї склянки чистої води через 10 хвилин після вживання.

«Не жертвуйте своїм здоров'ям заради зручності та швидкості приготування!» — закликає лікар.

Окрім того, біль у шлунку може бути пов'язаний із невідповідним сортом кави — науковці.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: