Роли «Оселедець під шубою»: незвичайний рецепт зі звичайних інгредієнтів

1 мин на прочтение19 Ноября 2022, 00:43
Оселедець під шубою

Їм треба буде дати настоятися близько півгодини в холодильнику.

Традиційний «Оселедець під шубою» можна приготувати дуже несподіваним способом — у вигляді ролів. У процесі приготування нам знадобиться харчова плівка та бамбуковий килимок для формування ролів.

Інгредієнти:

філе оселедця — 150-200 г (2 шт.);

буряк — 500-600 г (2 шт.);

морква — 300 г (2-3 шт.);

картопля — 400 г (4-5 шт.);

майонез — 50-70 г;

цибуля зелена — 6-8 пір'їн;

сіль (для варіння овочів) — за смаком.

Приготування.

Овочі відварити у підсоленій воді до готовності та повністю остудити. Картопля та морква вариться приблизно 30 хвилин, а буряк — близько 1 години.

Очистити овочі.

Картоплю та моркву натерти на великій тертці.

Буряк нарізати дуже тонкими, буквально прозорими слайсами.

Солоний оселедець очистити від шкіри, кісток і плівок. Рибку нарізати вздовж на 3-4 частини.

Почати формувати роли.

Бамбуковий килимок застелити харчовою плівкою і викласти туди навперехрест три ряди бурякових слайсів.

Зверху викласти смужку з натертої моркви, відступаючи від краю 2-3 см.

Потім поверх моркви викласти картоплю.

Зверху укласти 1-2 смужки оселедця та 2-3 пера цибулі.

На оселедець вичавити смужку майонезу.

Згорнути рол досить щільно. Так зробити з усіма заготовками.

Дати їм настоятися близько півгодини у холодильнику.

Гострим ножем розрізати рулетики на порційні шматочки.

Прикрасити роли «Оселедець під шубою» майонезом і зеленою цибулею та подати до столу.

Також ми розповідали про лінивий плов у рукаві: простий рецепт.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: