Традиційний «Оселедець під шубою» можна приготувати дуже несподіваним способом — у вигляді ролів. У процесі приготування нам знадобиться харчова плівка та бамбуковий килимок для формування ролів.
Інгредієнти:
філе оселедця — 150-200 г (2 шт.);
буряк — 500-600 г (2 шт.);
морква — 300 г (2-3 шт.);
картопля — 400 г (4-5 шт.);
майонез — 50-70 г;
цибуля зелена — 6-8 пір'їн;
сіль (для варіння овочів) — за смаком.
Приготування.
Овочі відварити у підсоленій воді до готовності та повністю остудити. Картопля та морква вариться приблизно 30 хвилин, а буряк — близько 1 години.
Очистити овочі.
Картоплю та моркву натерти на великій тертці.
Буряк нарізати дуже тонкими, буквально прозорими слайсами.
Солоний оселедець очистити від шкіри, кісток і плівок. Рибку нарізати вздовж на 3-4 частини.
Почати формувати роли.
Бамбуковий килимок застелити харчовою плівкою і викласти туди навперехрест три ряди бурякових слайсів.
Зверху викласти смужку з натертої моркви, відступаючи від краю 2-3 см.
Потім поверх моркви викласти картоплю.
Зверху укласти 1-2 смужки оселедця та 2-3 пера цибулі.
На оселедець вичавити смужку майонезу.
Згорнути рол досить щільно. Так зробити з усіма заготовками.
Дати їм настоятися близько півгодини у холодильнику.
Гострим ножем розрізати рулетики на порційні шматочки.
Прикрасити роли «Оселедець під шубою» майонезом і зеленою цибулею та подати до столу.
Також ми розповідали про лінивий плов у рукаві: простий рецепт.