Президент Болгарії підписав закон про "заборону пропаганди ЛГБТ" у школах

1 мин на прочтение16 Августа 2024, 21:02
ФОТО: ілюстративне

Глава держави не ветував, а підтримав законодавчу ініціативу, яка суперечить політиці Євросоюзу і наслідує законодавство РФ.

Президент Болгарії Румен Радев підписав закон про "заборону пропаганди ЛГБТ у школах". Хоча у Євросоюзі очікували, що він ветує законодавчу ініціативу, який частково копіює положення російського законодавства. Про це пише місцеве видання "Свободна Европа".

Закон забороняє "пропаганду, популяризацію або підтримку будь-яким способом, прямо чи опосередковано, ідей і поглядів, пов’язаних із нетрадиційною сексуальною орієнтацією та/або визначенням гендерної ідентичності, відмінної від біологічної".

Прчому визначення терміну "нетрадиційна сексуальна орієнтація" звучить так: "Відмінний від загальноприйнятих і закріплених у болгарській правовій традиції концепцій емоційного, романтичного, сексуального чи чуттєвого потягу між особами протилежної статі".

Міністерство освіти виступало проти акту, відзначаючи, що не підтримує втручання у приватне життя людини. Депутат від промосковського "Відродження" Даніель Проданов, котрий презентував законопроєкт, відкрито визнав, що його не цікавлять наслідки для освітянської спільноти.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: