Вверх
Дать отзыв

Подорож із домашнім улюбленцем: як підготувати тварину до поїздки

Можна обійтися підручними засобами. Але тоді потрібно бути готовими до несподіванок.

2 мин на прочтение21 Августа 2021, 16:00
Поделиться:

Поїхати у відпустку чи на вихідні можна зі своїм чотирилапим другом. Проте потрібно буде подбати про кілька моментів.

Похід до ветеринара. Перед поїздкою обов'язково проведіть огляд і вакцинацію в ветеринарній клініці. Якщо ви збираєтесь за кордон, може також знадобитися чипування.

Репелентний нашийник. Він захистить вашого улюбленця від різних паразитів — бліх, кліщів та інших шкідливих комах. Тільки потрібно буде мити руки щоразу після того, як ви погладили тварину в такому нашийнику.

Переноска. Зручний рюкзак або сумка спростить процес транспортування. Важливо забезпечити тварині належну вентиляцію та спостерігати за тим, що відбувається, але так, щоб не можна було вистрибнути.

Автомобільний чохол-гамак — пропозиція для тих, хто подорожує автівкою. Цей пристрій захищає салон від бруду, шерсті та води, водночас обмежуючи активні пересування вашого годованця: він і не заважатиме водієві, і не травмується на крутих поворотах.

Дорожня миска та поїльник позбавлять вас від необхідності вигадувати, як погодувати й напоїти тварину в дорозі. Вони зазвичай складні й компактні, тому займають дуже мало місця.            

Лоток і наповнювач. Собака терпітиме, скільки треба, а ось коти будуть вдячні, якщо ви візьмете в дорогу невеликий лоток і звичний наповнювач у пакеті, що герметично закривається. Його потрібно буде просто дістати й висипати в лоток, потім брудний фрагмент прибрати, а чистий можна висипати назад у пакет.

Іграшки — гарний спосіб боротьби зі стресом у тварин. Фахівці радять брати в дорогу іграшки без пищалок, інакше стрес буде у вас.

Лапомийка. Цей компактний аксесуар може знадобитися в ситуації, коли доступ до води обмежений.

Також ми писали, що «у більшості випадків це камера-одиночка»: зоопсихолог розповідає про життя котів із людьми.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.