Вверх
Дать отзыв

Поблизу Черкас виявили мор риби: підозрюють враження паразитами 

Раніше загибель риби через аномальну спеку спостерігалася у Звенигородському водосховищі на Черкащині .

2 мин на прочтение15 Августа 2021, 13:29
Фото: Олександр Позняков, Facebook Фото: Олександр Позняков, Facebook
Поделиться:

У Дніпрі поблизу Черкас фахівці Черкаського управління Держекоінспекції Центрального округу, Держпродспоживслужби в Черкаській області та Черкаського рибоохоронного патруля виявили загиблу рибу. Підозрюють, що вона гине через зараження паразитами. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook написав начальник управління державного екологічного нагляду в Черкаській області Олександр Позняков. 

«Реагуючи на звернення громадян 13 серпня 2021 року, щодо замору риби в Кременчуцькому водосховищі (захисна дамба) в районі села Благодатне Золотоніського району, проведено обстеження берегової лінії та відібрано проби поверхневої води.

При обстеженні берегової лінії Центрального пляжу протяжністю 300 метрів спостерігався підхід риби на поверхню води з нетиповою поведінкою та виявлено загиблу рибу (лящ), яка знаходилася в стадії розкладу до 100 одиниць. Температура води становила 24,7 оС, концентрація розчиненого у воді кисню від 9,0 до 9,5 мгО2/дм3 (норма ГДК не менше 4). У місці відбору проб поверхневої води «цвітіння» не спостерігалось.

Фото: Олександр Позняков, Facebook

Ймовірною причиною замору може бути враження риби одним із видів паразитів. Повний гідрохімічний аналіз поверхневої води проводиться протягом п’яти діб. Зразки водних біоресурсів відібрано спеціалістами Держпродспоживслужби у Черкаській області для встановлення причини загибелі риби", – йдеться в повідомленні.

За словами посадовця збирання та видалення відходів на вказаній території відноситься до повноважень Золотоніської районної державної адміністрації. Тому адміністрації необхідно терміново організувати із залученням у встановленому порядку представників Золотоніської територіальної громади, організацій, підприємств і установ на роботи по ліквідації наслідків загибелі риби.

Раніше загибель риби через аномальну спеку спостерігалася у Звенигородському водосховищі Черкаської області. Міська влада обіцяла почистити річку й береги.

Нагадаємо, що у Житомирі 7 тис. м³ неочищених стоків потрапили до річки, почався мор риби.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost