Вверх
Дать отзыв

Українка, яка підкорила Еверест, закликає нардепів заборонити знущання над тваринами

Заглом флешмоб #animalrightsonline зоозахисники проводять на підтримку заборони знущання над тваринами у цирках, дельфінаріях, контактних зоопарках, на нацьковувальних станціях, хутрових фермах тощо.

1 мин на прочтение03 Апреля 2020, 12:35
Фото: Facebook Ірини Галай Фото: Facebook Ірини Галай
Поделиться:

Українська альпіністка Ірина Галай долучилася до флешмобу #animalrightsonline та закликала народних депутатів проголосувати за законопроект №2232. Він передбачає заборону використання тварин в якості приманок на нацьковувальних станціях, зокрема, у процесі дресирування мисливських псів.

«Якщо хтось ще не знає, що таке притравка  – це живих тварин рвуть мисливські собаки нібито з метою навчання. Лисицям , єнотам, борсукам виривають зуби або зв'язують мордочки, зв’язують лапи і нацьковують собаку. Потім тварину підліковують, зшивають і знову на притравку, поки вона не помре», – пояснила альпіністка на своїй сторінці у  Facebook.

Ірина Галай називає таку практику «шкуродерством» і закликає українців підтримати її позицію, а від депутатів вимагає прийняти законопроект №2232, який лише чекає розгляду.

Загалом флешмоб #animalrightsonline зоозахисники проводять на підтримку заборони знущання над тваринами у цирках, дельфінаріях, контактних зоопарках, на нацьковувальних станціях, хутрових фермах тощо.

Фото: Facebook Ірини Галай
Фото: Facebook Ірини Галай
Фото: Facebook Ірини Галай

Нагадаємо, Верховна Рада зараз розглядає законопроект №2232 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які стосуються підготовки собак мисливських порід до полювання, а також регулювання чисельності деяких видів диких тварин». Ця зоозахисна ініціатива була зареєстрована в Раді ще в квітні 2018 року як законопроект №8256 «Про заборону притравочних станцій». Однак Асоціація користувачів мисливських і рибальських господарств тоді домоглися відправлення документа на доопрацювання.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.