Вверх
Дать отзыв

Назвали найзасміченіші області України

Минулого року українці завдали довкіллю збитків на 100 мільйонів гривень через те, що неправильно поводилися з промисловим іпобутовим сміттям.

1 мин на прочтение03 Февраля 2021, 11:55
Найбільше проблем зі сміттям виникає у двох південно-східних областях України Найбільше проблем зі сміттям виникає у двох південно-східних областях України
Поделиться:

Минулоріч підприємства та приватні особи засмітили відходами довкілля та завдали збитків на понад 100 мільйонів гривень. Таку цифру на особистій Facebook-сторінці оприлюднив голова ДЕІ Андрій Мальований.

«За минулий рік Держекоінспекцією було виявлено 2144 безхазяйних сміттєзвалищ на території України. З них лише приблизно 60 % ліквідовано за приписами ДЕІ», — прокоментував ситуацію Мальований.

За його словами, найзасміченішими виявилися Харківська та Херсонська області. На їх територіях нарахували 451 та 220 сміттєзвалищ. 

Проблеми з несанкціонованими сміттєзвалищами та з порушеннями правил поводження з відходами тривають й у новому, 2021 році. Так, у січні екоінспектори оштрафували комунальників Київщини за сміттєзвалище на 7 млн гривень. Йшлося про Кагарлицьке КП «Міськрембудсервіс», яке зобов'язали компенсувати збитки за невиконання низки приписів, зокрема, щодо поводження з відходами.  

А днями в місті Дніпро натрапили на звалище мішків із масками та шприцами. За правилами утилізації таке сміття сортується у спеціальні місткості, знезаражується й утилізується з дотриманням усіх норм у спеціально відведених для цього місцях шляхом спалювання. Але не викидається просто на землю в доступних для людей місцях, особливо, там, де бувають діти. 

Як писав GreenPost раніше, громадські активісти планують встановити в Україні бокси для прийому медичних відходів. Перші такі контейнери мають з'явитися біля однієї з київських лікарень або аптек. 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Возведение жилых кварталов в новой административной столице к востоку от Каира, Египет, 11 сентября 2023 года. Фото: Reuters
В Египте с нуля строят новенькую столицу посреди пустыни. Город уже почти готов – вот как он выглядит (ФОТО)
3 мин на прочтение16 минут назад
Исследование ученых Алкогольные напитки Вредные привычки
Ученые назвали самый опасный вид алкоголя: убивает сердце и способствует ожирению
1 мин на прочтение58 минут назад
Сколько можно играть в видеоигры: неожиданный ответ ученых
2 мин на прочтениечас назад
Судан получил вторую партию украинской муки в рамках инициативы Grain frоm Ukraine
1 мин на прочтение2 часа назад
«Можете ничего не платить»: в Украине хотят изменить правила информирования пациентов о Программе медицинских гарантий
1 мин на прочтение3 часа назад
На территории Чернобыльской зоны продолжаются рейды: зафиксированы новые факты нарушений
2 мин на прочтение3 часа назад
Во Франции одобрили законопроект о запрете дискриминации по волосам
1 мин на прочтение4 часа назад
Маринад для курицы с кока-колой: как замариновать мясо по-новому
1 мин на прочтение5 часов назад