Вверх
Дать отзыв

Названо головні проблеми Дніпра

Найбільше річка потерпає від забруднень різноманітними речовинами

1 мин на прочтение11 Октября 2020, 14:38
Поделиться:

Забруднення фосфатами, небезпечними хімічними речовинами та активне заростання водоростями - на такі “недуги” зараз страждає головна річка країни Дніпро. Днями Державне агентство водних ресурсів України оприлюднило результати консультацій із громадськістю щодо визначення головних водно-екологічних проблем басейну Дніпра.

Найбільше Дніпро потерпає від забруднення органічними речовинами, яке стало результатом  недостатньої очистки стічних вод або її відсутності.

На другому місці - забруднення біогенними елементами як результат недостатньої очистки стічних вод або її відсутності, а також їх змив з сільгоспугідь.

Вкорочують річці віку й небезпечні речовини, які потрапляють зі стічними водами промислових та комунальних підприємств, пестицидами та іншими засобами хімічного захисту рослин, а також у результаті змиву з забруднених полігонів та при аварійному забрудненні.

Експерти також звернули увагу на гідроморфологічні зміни, що пов’язані з протипаводковим захистом, гідроенергетикою, регулюванням стоку, спрямленням русел річок.

Екологи наголошують, що необхідно забувати ще й про такі проблеми Дніпра, як забруднення побутовими відходами та зміни клімату.

Як ми інформували наших читачів раніше, екологи, епідеміологи та фахівці-гідрологи почали масштабне дослідження Дніпра на забрудники. За 29 років незалежності України таке масштабне дослідження проводиться вперше. 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.