Найсмачніша солянка на зиму: вдалий рецепт зі свекрушиного зошита

2 мин на прочтение29 Августа 2023, 22:33

Зберігати в підвалі

Одна із підписниць пише:

«Згадували з чоловіком дитинство, і він розповідав як в 90-тих роках готувала його мама смачну солянку на зиму. Він так смачно розповідав, що мені теж захотілося, знайшла рецепт в записнику свекрухи і приготувала солянку – вийшла дуууже смачна і ароматна.

Взимку на швидку руку, можна швидко приготувати смачний супчик на обід або вечерю для всієї родини, а можна і з картоплею і просто як закусочку. Готую солянку тепер постійно на зиму лише за цим рецептом. Чоловік їсть і нахвалює – ділюся рецептом з Вами!»

Інгредієнти:

Приготування:

Овочі мию, очищаю, видаляю насіння і плодоніжки. У велику простору каструлю наливаю олію і відправляю нарізану ріпчасту цибулю середнім кубиком.

Моркву натираю на великій терці і додаю до цибулі. Все ретельно перемішую і обсмажую протягом 5 хвилин.

Помідори нарізаю кубиками і укладаю в каструлю.

Болгарський перець нарізаю соломкою відправляю до овочевої маси.

Капусту нарізаю соломкою додаю до всіх овочів все ретельно перемішую. Додаю сіль, цукор. Тушу 45 хвилин періодично помішуючи. Якщо рідини замало додаю води.

За кілька хвилин до зняття каструлі з вогню додаю оцет, перець чорний мелений, лавровий лист.

У підготовлені стерилізовані банки розкладаю солянку, закриваю кришками.

Перевертаю банки догори дном. Укутую і залишаю до повного охолодження. Зберігаю в підвалі."

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: