Вверх
Дать отзыв

На Запоріжжі запустили вітрову станцію, яка забезпечить електроенергією 170 тис. домогосподарств

Наразі на майданчику працює 27 вітроенергетичних установок.

1 мин на прочтение08 Июня 2021, 10:05
На Запоріжжі запустили вітрову станцію, яка забезпечить електроенергією 170 тис. домогосподарств На Запоріжжі запустили вітрову станцію, яка забезпечить електроенергією 170 тис. домогосподарств
Поделиться:

Біля селища Надеждине Олександрівської громади Мелітопольського району відкрили вітрову електростанцію потужністю 98 МВт. Інвестором стала компанія EuroCape Ukraine I, дочірнє підприємство люксембурзького виробника електроенергії з ВДЕ LongWing Energy. 

Наразі на майданчику працює 27 вітроенергетичних установок. І це є  перша черга Запорізької ВЕС, яка вже в роботі.

«Перша черга вітропарку потужністю 98 МВт забезпечить електроенергією 170 тис. домогосподарств,зазначили у юридичній фірмі Integrites, правовому раднику компанії-інвестора у ВДЕ. — Після завершення будівництва та ведення в експлуатацію, очікується, що об’єкт дасть змогу зменшити викиди вуглецю понад на 4,86 тон на рік і забезпечить електроенергією 780 тис. домогосподарств».

Загалом міжнародною компанією EuroCape New Energy планується встановити 167 вітрових турбін, збільшивши сумарну потужність проєкту до 500 МВт. Передбачається, що після добудови Запорізька ВЕС увійде до першої п'ятірки найбільших наземних вітроелектростанцій в Європі. 

Нагадаємо, на Миколаївщині побудують вітроелектростанцію за 18 млрд гривень.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.