Куштувати, збирати, відпочивати. Саме таким чином вирішило піти назустріч споживачам фермерське господарство на Закарпатті. Фермери працюють шостий рік: вирощують на п'яти гектарах персикові, абрикосові, сливові дерева та черешні. Але запрошувати сюди людей для збору врожаю цього року вирішили вперше, йдеться в сюжеті Суспільного.
Люди приїздять сюди і використовують можливість самому назбирати плоди, зриваючи їх просто з дерева. Все свіже та смачне.
«У місті є дуже багато фруктів, але вони здебільшого не смачні, якщо чесно. А тут нема , як ми звикли говорити, «хімії». Все натуральне та природне», — каже один зі збирачів фруктів для себе.
За словами закарпатців, які вже спробували фрукти з цього саду, тут дуже атмосферно, а смак плодів дуже хороший, вони солодкі, як домашні.
«На ринках і в супермаркетах нашого міста ми побачили, що там здебільшого нестиглі фрукти. І ми захотіли, щоб кожен із наших споживачів приїхав до нас у сад. З Ужгородщини, Мукачева, Свалявщини приїжджають сім’ями, з діточками. Одним потрібно для варення, комусь для консервування, комусь просто поїсти. Якраз у нас зараз завершується пізній абрикос і переходимо на пізній персик. Я даю покуштувати також, без питань», — розповів головний спеціаліст фермерського господарства Микола Петрунь.
Після персиків та абрикосів, на фермерському господарстві дозрівають сливи. Збиратимуть їх до середини вересня.
Нагадаємо, в Україні зареєстрували понад 7 тисяч земельних угод: названо регіони-лідери з продажу землі.