Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Еко
  • Вода
  • На Олімпіаді в Парижі скасували заплив тріатлоністів через незадовільну якість води в Сені

На Олімпіаді в Парижі скасували заплив тріатлоністів через незадовільну якість води в Сені

Змагання тріатлоністів — перші, які, ймовірно, пройдуть у паризькій річці.

1 мин на прочтение30 Июля 2024, 13:38
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поделиться:

На Олімпіаді в Парижі скасували заплив тріатлоністів через незадовільну якість води в Сені. Раніше було скасовано два тренування спортсменів, повідомляє Deutsche Welle.

Про перенесення змагання з чоловічого тріатлону організатори оголосили лише за кілька годин до запланованого старту перегонів у вівторок. Сильні дощі у вихідні знову призвели до «перевищення гранично допустимих значень», йдеться у заяві організаторів. Раніше в неділю та в понеділок було скасовано тренування тріатлоністів.

Початок цих змагань тепер запланований на 10.45 ранку 31 липня — відразу після жіночих, які мають відбутись о 8.00. За словами організаторів, якщо якість води в Сені все ж таки виявиться недостатньою, можливе перенесення змагань на 2 серпня. Проте національна метеорологічна служба Meteo France очікує на грозу ввечері 30 липня, що може знову призвести до погіршення якості води.

Змагання тріатлоністів — перші, які, ймовірно, пройдуть у паризькій річці. На очищення Сени витратили 1,4 млрд євро. Останні сто років купання в річці було суворо заборонено, причому вона була одним із ключових моментів у заявці Парижа на проведення Ігор.

Однак у зв'язку з дощовим літом регулярні перевірки напередодні Ігор виявляли небезпечний вміст бактерій у річці. Лише за кілька днів до початку Олімпіади зразки води визнали безпечними. У 2025 році влада Парижа планує відкрити на Сені кілька місць для купання.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.