Вверх
Дать отзыв

На Одещині фермер виростив екзотичні овочі зі смаком дині та яблука (фото)

Чоловік запевняє, що регулярні врожаї касабанани можна збирати на півдні країни

2 мин на прочтение24 Сентября 2020, 06:45
Поделиться:

Український фермер Дмитро Євдокимов із села Шевченкове Кілійського району Одещини не перестає дивувати незвичайною агропродукцією, яку вирощує: ожиномалина, земклуника, шарафуга. Цьогоріч агроекспериментатор продемонстрував бразильську екзотику – ароматний овоч кассабанану. Повідомляє Agri-gator.

“Кассабанана – тропічна рослина родом з Південної Америки, а точніше Бразилії. Вирощують культуру в країнах з тропічним і субтропічним кліматом, й найкращий зріст вона показує в місцях з високою вологозабезпеченістю. З огляду на катастрофічні заморозки та посуху цього сезону, до останнього сумнівався, що вдасться отримати хоч якийсь врожай, адже рослина дуже примхлива. У цієї культури досить довгий період від моменту сходу насіння до дозрівання плоду, тому було вирішено вирощувати через розсаду. Насіння посіяв в лютому, в кінці травня пересадив розсаду в город. Зазначу, що рослина швидко розвивається, випускаючи численні ланки довжиною в кілька метрів, подібно ліані, або нашому українському гарбузу. Якщо поруч з тим місцем, де кассабанана зростає є паркан або сарай, вона може піднятися на них”, – ділиться досвідом фермер.

Фото Agri-gator

За словами аграрія, ніякої додаткової підгодівлі вносити не потрібно, шкідники та хвороби також обійшли культуру стороною.

“Кассабанана має велике листя, цвіте яскравим жовтим кольором. Молоді плоди мають шкірку зеленого кольору. Згодом, коли вони дозрівають, колір змінюється на фіолетовий, а сам плід зовні нагадує кабачок”, – розповідає господар.

Як зазначає Євдокимов, плоди кассабанани довгі, близько 30-60 см. При цьому в ширину вузькі – 7-11 см.

“У розрізі плоду – жовтий м'якуш з цікавим динним ароматом. У сирому вигляді вона соковита, смак можна описати як щось середнє між гарбузом, динею і яблуком, з нотками персика. Молоді плоди, як у кабачків, мають тонку шкірку. Зі стиглого овочу виходить смачний джем, варення, соки”, – говорить Дмитро.

За словами фермера, плоди відрізняються гарною лежкістю, зібраний навесні врожай зберігався до кінця літа.

Нагадаємо, на Рівненщині господар виростив урожай екзотичної маракуї (відео).

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
ФОТО ЦТС
Экс-чиновника Минобороны подозревают в незаконной продаже списанных военных кораблей
1 мин на прочтениечас назад
Таможенные льготы в Украине: импорт электромобилей достиг 3 млрд грн в ноябре 2025
Таможенные льготы в Украине: импорт электромобилей достиг 3 млрд грн в ноябре 2025
2 мин на прочтение2 часа назад
Экологическая катастрофа в Одесской области: в Овидиополе в воздух вылетело 20 тонн токсинов
Экологическая катастрофа в Одесской области: в Овидиополе в воздух вылетело 20 тонн токсинов
1 мин на прочтение3 часа назад
Генпрокурор инициировал аудит детских домов: 430 млн нарушений
В Украине расследуют случаи фальшивых психиатрических диагнозов для получения 20 тыс. грн помощи
2 мин на прочтение5 часов назад
Правительство выделило 60 миллиардов злотых на строительство первой АЭС в Польше
2 мин на прочтение6 часов назад
Утверждены правила оказания онлайн-поддержки в сфере психического здоровья через видеосвязь и телефон
2 мин на прочтение7 часов назад
Экипаж судна, работавшего на «теневой» флот РФ, подозревается в государственной измене и финансировании агрессии
2 мин на прочтение8 часов назад
Гороскоп для всех знаков Зодиака на четверг, 11 декабря 2025 года
4 мин на прочтение10 часов назад