Вверх
Дать отзыв

На Одещині фермер виростив екзотичні овочі зі смаком дині та яблука (фото)

Чоловік запевняє, що регулярні врожаї касабанани можна збирати на півдні країни

2 мин на прочтение24 Сентября 2020, 06:45
Поделиться:

Український фермер Дмитро Євдокимов із села Шевченкове Кілійського району Одещини не перестає дивувати незвичайною агропродукцією, яку вирощує: ожиномалина, земклуника, шарафуга. Цьогоріч агроекспериментатор продемонстрував бразильську екзотику – ароматний овоч кассабанану. Повідомляє Agri-gator.

“Кассабанана – тропічна рослина родом з Південної Америки, а точніше Бразилії. Вирощують культуру в країнах з тропічним і субтропічним кліматом, й найкращий зріст вона показує в місцях з високою вологозабезпеченістю. З огляду на катастрофічні заморозки та посуху цього сезону, до останнього сумнівався, що вдасться отримати хоч якийсь врожай, адже рослина дуже примхлива. У цієї культури досить довгий період від моменту сходу насіння до дозрівання плоду, тому було вирішено вирощувати через розсаду. Насіння посіяв в лютому, в кінці травня пересадив розсаду в город. Зазначу, що рослина швидко розвивається, випускаючи численні ланки довжиною в кілька метрів, подібно ліані, або нашому українському гарбузу. Якщо поруч з тим місцем, де кассабанана зростає є паркан або сарай, вона може піднятися на них”, – ділиться досвідом фермер.

Фото Agri-gator

За словами аграрія, ніякої додаткової підгодівлі вносити не потрібно, шкідники та хвороби також обійшли культуру стороною.

“Кассабанана має велике листя, цвіте яскравим жовтим кольором. Молоді плоди мають шкірку зеленого кольору. Згодом, коли вони дозрівають, колір змінюється на фіолетовий, а сам плід зовні нагадує кабачок”, – розповідає господар.

Як зазначає Євдокимов, плоди кассабанани довгі, близько 30-60 см. При цьому в ширину вузькі – 7-11 см.

“У розрізі плоду – жовтий м'якуш з цікавим динним ароматом. У сирому вигляді вона соковита, смак можна описати як щось середнє між гарбузом, динею і яблуком, з нотками персика. Молоді плоди, як у кабачків, мають тонку шкірку. Зі стиглого овочу виходить смачний джем, варення, соки”, – говорить Дмитро.

За словами фермера, плоди відрізняються гарною лежкістю, зібраний навесні врожай зберігався до кінця літа.

Нагадаємо, на Рівненщині господар виростив урожай екзотичної маракуї (відео).

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Всемирный день без бумаги 2025 — цифровизация, экология и сокращение потребления ресурсов
Всемирный день без бумаги: как цифровизация помогает сохранить окружающую среду
1 мин на прочтение4 часа назад
Выплаты при рождении ребенка вырастут до 50 тысяч гривен с 2026 года
Выплаты при рождении ребенка вырастут до 50 тысяч гривен с 2026 года
2 мин на прочтениеВчера
Трофейный судак в ноябре: гид по ловле хищника в холодной воде
Трофейный судак в ноябре: гид по ловле хищника в холодной воде
2 мин на прочтениеВчера
Комитет ВР рекомендует принять ряд законопроектов по энергетике и теплоснабжению
Комитет ВР рекомендует принять ряд законопроектов по энергетике и теплоснабжению
1 мин на прочтениеВчера
В Одесской области ликвидировали канал незаконной переправки мужчин в Молдову
1 мин на прочтениеВчера
50 миллионов для Армии: Семь общин Херсонской области выделили средства на укрепление обороноспособности.
1 мин на прочтениеВчера
Полиция охраны Одесской области задержала вора, который пытался вынести кабель из объекта критической инфраструктуры.
1 мин на прочтениеВчера
Украина усиливает защиту внутренних ресурсов и готовится к участию в ключевой климатической конференции ООН
1 мин на прочтениеВчера