Вверх
Дать отзыв

На Одещині фермер виростив екзотичні овочі зі смаком дині та яблука (фото)

Чоловік запевняє, що регулярні врожаї касабанани можна збирати на півдні країни

2 мин на прочтение24 Сентября 2020, 06:45
Поделиться:

Український фермер Дмитро Євдокимов із села Шевченкове Кілійського району Одещини не перестає дивувати незвичайною агропродукцією, яку вирощує: ожиномалина, земклуника, шарафуга. Цьогоріч агроекспериментатор продемонстрував бразильську екзотику – ароматний овоч кассабанану. Повідомляє Agri-gator.

“Кассабанана – тропічна рослина родом з Південної Америки, а точніше Бразилії. Вирощують культуру в країнах з тропічним і субтропічним кліматом, й найкращий зріст вона показує в місцях з високою вологозабезпеченістю. З огляду на катастрофічні заморозки та посуху цього сезону, до останнього сумнівався, що вдасться отримати хоч якийсь врожай, адже рослина дуже примхлива. У цієї культури досить довгий період від моменту сходу насіння до дозрівання плоду, тому було вирішено вирощувати через розсаду. Насіння посіяв в лютому, в кінці травня пересадив розсаду в город. Зазначу, що рослина швидко розвивається, випускаючи численні ланки довжиною в кілька метрів, подібно ліані, або нашому українському гарбузу. Якщо поруч з тим місцем, де кассабанана зростає є паркан або сарай, вона може піднятися на них”, – ділиться досвідом фермер.

Фото Agri-gator

За словами аграрія, ніякої додаткової підгодівлі вносити не потрібно, шкідники та хвороби також обійшли культуру стороною.

“Кассабанана має велике листя, цвіте яскравим жовтим кольором. Молоді плоди мають шкірку зеленого кольору. Згодом, коли вони дозрівають, колір змінюється на фіолетовий, а сам плід зовні нагадує кабачок”, – розповідає господар.

Як зазначає Євдокимов, плоди кассабанани довгі, близько 30-60 см. При цьому в ширину вузькі – 7-11 см.

“У розрізі плоду – жовтий м'якуш з цікавим динним ароматом. У сирому вигляді вона соковита, смак можна описати як щось середнє між гарбузом, динею і яблуком, з нотками персика. Молоді плоди, як у кабачків, мають тонку шкірку. Зі стиглого овочу виходить смачний джем, варення, соки”, – говорить Дмитро.

За словами фермера, плоди відрізняються гарною лежкістю, зібраний навесні врожай зберігався до кінця літа.

Нагадаємо, на Рівненщині господар виростив урожай екзотичної маракуї (відео).

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Неприятный побочный эффект Mounjaro: почему возникает диарея и как ее контролировать
Неприятный побочный эффект Mounjaro: почему возникает диарея и как ее контролировать
3 мин на прочтениечас назад
Фото: DW
Пункт об амнистии исключен из плана Трампа, чтобы не заблокировать ответственность России за военные преступления
1 мин на прочтение3 часа назад
Гороскоп на 28 листопада 2025  року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на п'ятницю, 28 листопада 2025 року
4 мин на прочтение4 часа назад
Фото: Государственная пограничная служба Украины
Пограничники Черновицкого отряда обнаружили крупную партию аккумуляторов для электромобилей
1 мин на прочтение5 часов назад
Animalism by UAnimals выпустил игрушки-герои: прототипами стали реальные истории спасенных животных
2 мин на прочтение6 часов назад
Что известно о природном ядерном реакторе, работавшем без участия человека
2 мин на прочтение7 часов назад
Солнечные панели и блэкауты: эксперт объяснил, как достичь 100% энергонезависимости
1 мин на прочтение8 часов назад
Гросси о ЗАЭС: даже после мира станции понадобится «особый статус»
2 мин на прочтение9 часов назад