На Київщині з лохини, вирощеної фермерами, вироблятимуть унікальне ігристе вино

1 мин на прочтение13 Октября 2021, 12:53
Фото ілюстративне

Лохинове ігристе має міцність 7 градусів.

Першу партію сухого ігристого вина з органічної лохини виготовлять в Україні цього року. Ідея створити крафтовий напій з’явилась завдяки співпраці виробничого кооперативу «Ягідки» (ТМ BigBlue), що вирощує лохину на Київщині, та виробника сидру під торговельною маркою BerryLand, повідомляє SEEDS.

Лохинове ігристе має міцність 7 градусів. Це не настоянка, а справжнє сухе вино — зовсім інший рівень продукту, говорить директор СВК «Ягідки» Олег Науменко.

Цього року виробництво напою буде лімітованим — планується випустити лише 200 пляшок ігристого. Наступного ж року почнеться виробництво лохинового вина у промислових масштабах.

Відомо, що більшу частину органічної лохини з господарства продають на українському ринку. Також експортують ягоду в Узбекистан. Стратегічна мета підприємства — почати продавати свою продукцію в Китаї.

Нагадаємо, цього року господарство встановило рекорд України, адже у господарстві виростили найбільшу органічну лохину. Діаметр рекордної ягоди — 3,05 сантиметра, а вага — 9 грамів.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: