На Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон» і бастурму з курки

1 мин на прочтение30 Марта 2021, 14:45

Приправи для м’яса готують із місцевих бакотських трав.

Традиційна українська кухня поповнюється унікальними новими продуктами, створеними українцями у поєднанні сучасного попиту та власного ресурсу. Зокрема, місцевий колорит надають продуктам харчування локальні прянощі, секрети приготування та вирощування. 

Так, у селі Гораївка на Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон» та бастурму з курки. Приправи для  м’яса готують із місцевих бакотських трав.

Про це Укрінформу розповів власник зеленої садиби «Дім мандрівника», експерт із розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.

«Ми виготовляємо крафтові «мініхамон індичий по-бакотськи» та «бастурму курячу». Їх приправляємо сумішшю місцевих бакотських трав, до якої входять м’ята, меліса, материнка, чебрець, чорнобривці, шавлія, лаванда, кріп і фенхель», — зазначив Толстіхін.

Зокрема, для приготування мініхамону свіжі індичі гомілки витримують у солі протягом 1–2 діб, потім на декілька годин заливають водою, а далі додають до них суміш приправ і трави. Гомілку висушують два тижні, й після цього індичий мініхамон готовий до вживання.

Толстіхін додав, що у садибі також виготовляють овочеві екочипси з червоного буряка та моркви, до яких додають приправу з бакотських трав.

У сезон фруктів там готуються запустити виробництво пастили. Крім того, планують виготовляти і крафтові напої.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: