Маски не захищають від COVID-19, але їх треба носити? (Відео)

1 мин на прочтение09 Ноября 2020, 23:04

Закон скоро зобов’яже

Після того, як ВР узяла за основу і загалом законопроєкт №3891 (про штрафи за відсутність масок у громадських будівлях і транспорті), велика частина українців висловила своє нерозуміння цієї ініціативи.

Думка про те, що тотальний масковий режим недоцільний, давно циркулює в суспільстві. Популярний лікар Євген Комаровський свого часу зняв відео, в якому пояснював, що маска не може захистити від самого вірусу – лише від слизу при кашлі та чханні, і що саме тому ВООЗ рекомендує носити маску лише людям із симптомами.

Окрім того, за даними, оприлюдненими американською організацією CDC, що більшість американців, котрі захворіли на COVID-19, носили маску постійно – 70,6%. Натомість частка тих, хто маску не вдягав ніколи або вдягав рідко, становить лише по 3,9%.

У своєму коментарі GreenPost біофізик Семен Єсилевський, провідний науковий співробітник Інституту фізики НАН України, пояснив, чому не варто зважати на такі факти та твердження.

«Можна скільки завгодно влаштовувати "війну посилань", висмикуючи ті дослідження, які підтверджують потрібну точку зору. Дивитися треба на загальний консенсус, а не на конкретні роботи чи настанови. Наразі консенсус такий, що маски захищають, якщо їх правильно носити (не на підборідді)», – сказав Семен Єсилевський.

Раніше ми розповідали, що за відсутність маски будуть штрафувати по-новому.

Також ми писали, що якщо маска не закриває ніс – штраф: порушники платитимуть до 225 грн.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: