Вверх
Дать отзыв

Лосось (сьомга) у вершковому соусі — рецепт на сковороді в лісі

Також страва чудово підійде для романтичної вечері.

3 мин на прочтение25 Апреля 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поделиться:

Як приготувати лосося у вершковому соусі? Ось цікавий рецепт страви зі шпарагівкою (спаржевою квасолею) й овочами гриль на сковороді в лісі. Стейк червоної риби під вершковим соусом виходить смачним і поживним, а гострий перець чилі додасть яскравого та пікантного смаку. Рецепт підійде і для інших різновидів лосося та форелі.

Цікавий факт: лосось — загальна назва атлантичних промислових риб із родини лососевих. До неї належать сьомга, горбуша, кета й інші — всього налічується понад 160 видів. Тобто сьомга і лосось — це назва однієї і тієї ж риби.

Приготувати смачного лосося не складно, головне правильно вибрати рибу. Саме м’ясо риби є трішки сухим, тому ми і приготуємо до неї ніжний вершковий соус, який підкреслить смак страви. За бажанням із перцю чилі можна зняти шкірку, порізати на шматочки та викласти на тарілку.

Така страва чудово підійде для романтичної вечері, проте приготована в сковороді на природі, з овочами, просякнутими легким димом в колі друзів, смакує куди краще.

Для приготування вдалого соусу варто брати вершки якомога вищої жирності, можна додати твердий сир сулугуні чи будь-який інший. Головне не перетримайте рибу на сковороді, інакше ризикуєте її пересушити. Для подачі соус краще повністю охолодити — так він більше загустіє й матиме ніжніший смак.

Щоб уникнути появи в соусі грудок, у добре розігріту сковороду з маслом потрібно вливати не теплі, а холодні вершки. Окрім суміші перців, підійдуть і інші спеції: майоран, сушений імбир, базилік або чебрець. Краще взяти свіжий стейк червоної риби, але і заморожена теж підійде, проте в ній містиметься менша кількість поживних речовин.

Аби гаряча олія з маслом не вистрелювала, рибу заздалегідь треба просушити, промокнувши стейки паперовим рушником. Мити рекомендується в холодній воді, інакше втратиться смак і соковитість. Для соусу підійдуть не лише вершки, а й молоко чи сметана. Щоб зробити його густішим, можна додати трішки пшеничного борошна.

Інгредієнти:

лосось;

шампіньйони;

болгарський перець;

помідори;

шпарагівка;

часник;

кріп;

вершки;

лавровий лист, cуміш перців, сіль;

вершкове масло;

оливкова олія;

розмарин.

Приготування.

На сковороду влити вершки, додати суміш перців і лавровий лис.

Нарізати кріп і часник, додати до соусу. Постійно помішувати. Посолити. Готувати, поки не загусне.

Туди ж покласти шматочок вершкового масла.

В іншу сковороду влити оливкову олію та покласти шматок масла. Коли масло розтане, викласти сьомгу і смажити, поливаючи жиром зі сковорідки. Покласти гілочку розмарину, часник і посолити рибу.

Цілі овочі викласти на гриль і обсмажити з усіх сторін.

Готову рибу викласти на тарілку.

В сковороді, де готувалася риба, посмажити шпарагівку.

На тарілку з лососем викласти шпарагівку, овочі гриль та полити вершковим соусом. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Фото: Максим Никитин
Рыба, запеченная под сыром: большую часть работы сделает духовка
1 мин на прочтениечас назад
Фото: Celebs World
«Немного достало»: Гвинет Пэлтроу отказалась от палеодиеты и вернулась к сыру и макаронам
2 мин на прочтение2 часа назад
Изображение сгенерировано ИИ
Цветочные островки: как создать весенний оазис в вашем саду
2 мин на прочтение7 часов назад
Фото из открытых источников
Задержка с соглашением о редкоземельных металлах: Трамп призывает Зеленского поспешить
2 мин на прочтение8 часов назад
Финляндия первой в мире осуществит окончательное захоронение ядерного топлива
3 мин на прочтениеВчера
Эквадор всколыхнуло мощное землетрясение, отголоски достигли Колумбии
1 мин на прочтениеВчера
Вакцина против болезни Альцгеймера: ученые готовятся к клиническим испытаниям на людях
2 мин на прочтениеВчера
Аграрии Волыни уплатили в местные бюджеты более 21 млн грн единого налога
1 мин на прочтениеВчера