Вверх
Дать отзыв

Lay's перетворює порожні пачки з-під чіпсів в футбольні поля

Lay’s запускає міжнародну програму RePlay та у партнерстві з Дитячим фондом УЄФА й Streetfootballworld створить перші у світі футбольні поля з перероблених пачок із-під чипсів.

1 мин на прочтение08 Июля 2021, 11:16
Lay's перетворює порожні пачки з-під чіпсів на футбольні поля Lay's перетворює порожні пачки з-під чіпсів на футбольні поля
Поделиться:

Завдяки технології, розробленій спільно з Greenfields, пусті пачки з-під чипсів відбирають на сортувальних станціях, миють і подрібнюють. Далі додають каучук, а отриманий субстрат перетворюють у гранули.

Згідно з оцінкою незалежної консалтингової компанії Good Business матеріали для поля Lay’s RePlay мають значно менший вплив на навколишнє середовище, аніж аналоги.

Перше футбольне поле Lay’s відкрилось у Тембісі, Південна Африка. Далі на меті майданчики в населених пунктах Бразилії, Туреччини, Росії та Великобританії.

Передбачається, що термін експлуатації такого поля буде становити приблизно 10 років, після чого газонне покриття та шар Ecocept підлягатимуть вторинній переробці.

Будівництво одного футбольного поля обійдеться приблизно у  $200–250 тис.

Lay’s бере на себе зобов’язання щодо технічного обслуговування та ремонтних робіт власних майданчиків, а також обіцяє звести до нульового показника вуглецевий слід кожного поля протягом його експлуатаційного терміну.

До слова, людина може заражати собак стресом. 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.