Вверх
Дать отзыв

Карантин продовжено. Країна потребує ще 1,4 млрд грн на закупівлю вакцин від COVID-19

Загалом в України є домовленості на поставки понад 40 млн доз уже цього року.

1 мин на прочтение16 Июня 2021, 13:49
Карантин продовжено. Країна потребує ще 1,4 млрд грн на закупівлю вакцин від COVID-19 Карантин продовжено. Країна потребує ще 1,4 млрд грн на закупівлю вакцин від COVID-19
Поделиться:

«Уряд офіційно продовжить карантин до 31 серпня, але ми послабимо певні заходи», — заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

Він заявив, що країна має бути готова до будь-якого розвитку подій і лишатись мобілізованою.

«Станом на 10 червня в Україні досягнуто зелений рівень епіднебезпеки, який дає змогу пом’якшити протиепідемічні обмеження. Поки в Україні зелений рівень, самоізоляцію не контролюватимуть через додаток «Вдома». За словами прем'єра, це дасть змогу оновити додаток», — заявив Шмигаль.

Уряд пропонуватиме Верховній Раді виділити додаткові 1,4 млрд грн на програму боротьби з коронавірусом і зокрема на закупівлю вакцин. Законопроєкт схвалили на Кабміні, він дасть змогу уникнути у подальшому проблем із фінансуванням, зауважив Шмигаль.

За словами посадовця, загалом в України є домовленості на поставки більш ніж 40 млн доз вже цього року. Частина цих поставок уже оплачена, а щодо іншої частини вносяться аванси.

«Додаткові 1,4 млрд грн будуть спрямовані у Спеціальний фонд бюджету від розмитнення автомобілів на єврономерах. Вчора почав діяти порядок пільгового розмитнення. Ті, хто ним скористаються, будуть чітко розуміти, що ці кошти пішли на боротьбу з пандемією», — деталізував Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на COVID-19 — усі показники стабілізуються, а темпи вакцинації планують нарощувати.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost