Вверх
Дать отзыв

Кабмін анонсував «червону» зону для кількох областей, збільшив пенсії та заявив про 99% готовності до опалювального сезону

Сьогодні відбулося засідання Кабміну, на якому пообіцяли, що вся країна буде з теплом.

1 мин на прочтение06 Октября 2021, 13:45
Кабмін Кабмін
Поделиться:

Найближчими днями декілька областей можуть потрапити до «червоної» зони. Про це заявив голова Уряду Денис-Шмигаль. 

Посадовець повідомив, що кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, лише якщо 100 % працівників закладу та 100 % відвідувачів повністю вакциновані. А бізнес має сам перевіряти наявність сертифікатів про вакцинацію.

Шмигаль додав, що у працівників поліції та інших повноважних органів є програмний софт, завдяки якому вони перевірятимуть у відвідувачів наявність ковід-сертифікатів.

Також у Кабміні наголосили, що готовність всієї інфраструктури України до опалювального сезону становить 99 %. Йдеться і про ремонт теплових мереж та котелень, і про підготовку шкіл, лікарень, дитячих садочків, і безпосередню підготовку житлових будинків.

Як зазначив Денис Шмигаль, у  підписаному Меморандумі місцеві керівники взяли на себе зобов’язання не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для людей. «Нафтогаз» зі свого боку поставлятиме газ місцевим теплокомуненерго за ціною в 4 рази меншою, ніж на європейському ринку. Уряд реструктурує борги та компенсує перед місцевою владою різницю в тарифах.  

Мінімальна пенсія в Україні зросте до 2600 гривень. Як ішлося в ході засідання Уряду, наразі збільшено дохідну та витратну частини Пенсійного фонду України на понад 18 мільярдів гривень, що дасть змогу планово підвищити пенсії з 1 грудня.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що підвищення відбудеться у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати до 6500 грн.  

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost