Вверх
Дать отзыв

Грета Тунберг запідозрила у себе коронавірус і самоізолювалася

Як завжди, вона вчинила дуже відповідально

2 мин на прочтение25 Марта 2020, 09:39
Поделиться:

Шведська кліматична активістка Грета Тунберг запідозрила у себе коронавірус після поїздки по Європі і вирішила самоізолюватися. Про це вона написала в Instagram уже після закінчення свого карантину.

«Протягом останніх двох тижнів я залишалася вдома. Коли я повернулася з моєї подорожі по Центральній Європі, я вирішила ізолювати себе у позиченій квартирі поділа від мами і сестри. Близько десяти днів тому я почала відчувати певні симптоми - точнісінько як мій батько, який подорожував зі мною з Брюсселю. У мене були втома, тремтіння, біль у горлі і кашель. Мій батько відчував те ж саме, тільки інтенсивніше. У нього був ще й жар», - написала активістка.

Вона повідомила, що у Швеції не тестують усіх підряд. Якщо у вас є симптоми коронавірусу, але ви не належите до групи ризику, то вам належить залишатися вдома і перехворіти самостійно. Це Тунберг і зробила. Активістка впевнена, що «дуже ймовірно», що це був саме коронавірус.

Однак, при цьому, вона майже не відчула ніякого дискомфорту. За словами Грети, її остання застуда була набагато гіршою за цю хворобу.

«Саме це робить хворобу настільки небезпечною. Багато людей (особливо молодих) можуть не відчувати симптомів або відчувати дуже незначні. Вони не знають, що у них вірус і поширюють його, в тому числі й у групи ризику. На нас, тих, хто не належить до групи ризику, лежить надзвичайна відповідальність, наші дії можуть призводити до смертей інших людей», - написала активістка.

Тому Грета закликала завжди пам'ятати про це, дослухатись порад експертів і місцевої влади та залишатись вдома.

Нагадаємо, у світі за останніми даними, від коронавірусу померло 16582 людини, а кількість інфікованих перевищила 383 тисячі осіб. Медикам вдалося вилікувати понад 102 тисячі пацієнтів, проте 12 тисяч ще перебувають у важкому стані. Всього інфекцію зафіксували у 196 країнах та територіях світу.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.