Вверх
Дать отзыв

Французька поліція перевіряє у відвідувачів громадських закладів вакцинні паспорти (ФОТО, ВІДЕО)

Борються з підробками.

2 мин на прочтение10 Августа 2021, 12:00
Фото: Reuters Фото: Reuters
Поделиться:

Французький ранковий ритуал кави та круасанів став ще складнішим у понеділок, коли клієнти повинні були надати доказ вакцинації або негативний тест на COVID-19, перш ніж їм дозволили посидіти у своєму улюбленому кафе, незважаючи на те, що багато кафе порушували нові закони. Про це розповідає Reuters.

Для того, щоб їсти в ресторані, пити в барі, отримувати невідкладну допомогу в лікарні або подорожувати міжміським поїздом, тепер потрібен «паспорт здоров’я».

Фото: Reuters

Минулого місяця президент Франції Еммануель Макрон видав наказ: зробити щеплення. Оскільки французи зіштовхнулися з можливістю втратити деякі свої повсякденні задоволення, рівень вакцинації різко зростав, але це викликало сплеск соціальних протестів.

Статус щеплення громадян Франції відстежується за допомогою мобільного додатка.

«Це просто, ми завантажили додаток... тому ми скануємо QR-код клієнтів, і якщо він дійсний, вони можуть ввести його. А якщо це недійсний, ми не можемо їх обслуговувати»,  — сказав Ройтер Ромен Дікрешенцо, менеджер кафе Vrai Paris.

Власники кафе та барів, яких спіймали на порушенні правила, отримують попередження, за яким слідує 7-денний наказ про закриття в разі другого порушення. Ще два порушення можуть призвести до року тюремного ув’язнення.

Незважаючи на це, із 10 власників ресторанів та кафе, з якими Reuters спілкувався у понеділок у Парижі, половина заявили, що відмовляються проводити перевірку «паспорта здоров’я». Поліція спочатку повелася поблажливо, заявили в Міністерстві внутрішніх справ.

Деякі інші європейські країни, такі як Італія, запровадили аналогічні заходи, але Франція є найпослідовнішою. Противники «паспортів здоров’я» кажуть, що це порушує їхню свободу і дискримінує тих, хто не хоче вакцинуватися проти COVID-19.

За даними Міністерства охорони здоров’я, дев’ять із кожних 10 пацієнтів із COVID, які потрапили в реанімацію наприкінці липня, не були щеплені. Більшість французів підтримують «паспорти здоров’я», свідчить опитування.

Фото: Reuters

«Паспорти здоров’я» перевірятимуть до середини листопада. Вони також передбачають обов’язкову вакцинацію медичних працівників.

Також на паризькій станції Gare de Lyon проводилися перевірки «паспортів здоров’я». Міністр транспорту заявив, що перевірки в поїздах будуть вибірковими і проводитимуться в кожному четвертому поїзді далекого сполучення.

Ми вже повідомляли, що відсьогодні у Франції COVID-паспорт став обов'язковим: у потяги та ресторани пускатимуть лише з ним.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Засеяно 2 млн гектаров яровых зерновых и зернобобовых
В Украине засеяно уже более 2 млн гектаров яровых зерновых и зернобобовых
1 мин на прочтениечас назад
Фото: Телеграмм-канал «Стоматология по-простому»
Зуб удалили, а все равно болит: стоматологи рассказывают, что происходит и что при этом следует делать
2 мин на прочтение2 часа назад
Изображение создано ИИ
Напилась воды и умерла: в Великобритании расследуют смерть женщины, которой назначили препарат, вызывающий жажду
2 мин на прочтение2 часа назад
Изображение создано ИИ
Под китайскими городами проседает почва
2 мин на прочтение2 часа назад
Пандемия на подходе: ВОЗ бьет тревогу из-за распространения птичьего гриппа H5N1
1 мин на прочтение2 часа назад
Два способа сделать так, чтобы перцы обильно уродились
1 мин на прочтение3 часа назад
Как приготовить картофельные крокеты: идея вкусного обеда
1 мин на прочтение4 часа назад
Двухколесный рай, Европа, урбанизация: сегодня отмечают День велосипеда
5 мин на прочтение6 часов назад