Дивовижна снігова куля — декоративна калина Бульденеж (ФОТО)

1 мин на прочтение20 Мая 2024, 00:34
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»

Вона дуже популярна не тільки завдяки своєму ефектному зовнішньому вигляду, а й через високу морозостійкість.

Декоративна калина Бульденеж, як справжня королева, вимагає особливого уваги та турботи, але віддячує своїм вражаючим виглядом та витонченим шармом. Про особливості цієї рослини розповідає Телеграм-канал «Садівник».

Декоративна калина Бульденеж — це чагарник, висота якого може сягати 4 м, при цьому діаметр крони варіюється від 2 до 4 м. Якщо забезпечити рослині гарний догляд і оптимальні умови для росту, то вона тішитиме своїм пишним цвітінням понад 50 років.[gallery id=243]

Квіти цієї калини нагадують цвітіння гортензії, тому дійсно часто її можна сприйняти за останню. Бульденеж розпускається на початку літнього періоду, при цьому тривалість цвітіння — 2-4 тижні. Цвіте кущ рясно: великі пишні суцвіття вкривають собою майже всю крону. На початку квіти забарвлені у блідо-зелений колір, але згодом стають сніжно-білими. У діаметрі кожне суцвіття може сягати від 7 до 15 см. З роками рослина розвивається, й активність її цвітіння поступово збільшується.

Калина Бульденеж дуже популярна серед садівників не тільки завдяки своєму ефектному зовнішньому вигляду, а й через високу морозостійкість. Однак після малосніжної зими з великими морозами рослина може підмерзнути.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: