Домашній паштет із курячої печінки — чудово підходить як перекус або як ситний сніданок

2 мин на прочтение10 Октября 2024, 07:15
Фото: «Їжа легко»

Спочатку паштети були стравою знаті.

Паштети мають довгу і багату історію, що сягає ще часів Середньовіччя, коли їх готували з різноманітних видів м'яса, риби й навіть овочів. Спочатку паштети були стравою знаті, адже для їх приготування використовували найкращі та найніжніші інгредієнти. Проте з часом цей делікатес набув популярності серед усіх верств населення завдяки своїй простоті в приготуванні та насиченому смаку. Основу класичного паштету часто складає печінка, яка після обробки перетворюється на ніжну пасту, що ідеально поєднується з хлібом або тостами. Сьогодні паштети готують з різних видів м’яса та риби, додаючи овочі, спеції та вершкове масло для створення ідеальної текстури та смаку. Наприклад, можна приготувати домашній паштет із курячої печінки.

Інгредієнти:

печінка куряча — 500 г;

масло вершкове — 100-200 г (або за смаком);

олія — ​​для смаження;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

морква — 1 шт.;

перець чорний горошком — 5 шт.;

перець запашний горошком — 2-3 шт.;

лист лавровий — 1-2 шт.;

сіль — до смаку.

Приготування.

Цибулю нарізати півкільцями.

Моркву натерти на великій тертці.

На олії обсмажити цибулю до прозорості.

Додати моркву й обсмажити до м'якості на помірному вогні.

Печінку добре промити, просушити паперовими рушниками та розрізати навпіл.

Цибулю та моркву зняти зі сковороди. Печінку злегка обсмажити з усіх боків.

Додати спеції, обсмажені цибулю та моркву, 1 ст. ложку вершкового масла від загальної кількості. Тушкувати під кришкою 20 хвилин.

Прибрати всі спеції, щоб вони не траплялися у готовому паштеті.

Пропустити печінку з овочами через м'ясорубку, використовуючи насадку із найменшими отворами.

Додати м'яке вершкове масло. (За бажанням можна додати більше вершкового масла, ніж зазначено в рецепті, — печінковий паштет буде ніжнішої та м'якішої консистенції, але й жирнішим.)

Печінковий паштет готовий. Можна насолоджуватися домашнім ніжним паштетом із курячої печінки. Він чудово підходить як перекус або як ситний сніданок.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: