Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Еко
  • До програми переходу на 100% відновлюваних джерел енергії приєдналися дві українські громади

До програми переходу на 100% відновлюваних джерел енергії приєдналися дві українські громади

1 мин на прочтение04 Декабря 2019, 14:27
Поделиться:

Баранівська міська об'єднана територіальна громада і Тростянецька міська рада заявили про мету перейти на 100% відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) до 2050 року і підписали меморандум про наміри з міжнародною організацією 350.org, яка є учасником коаліції «Енергетичний перехід», повідомляють elektrovesti.

Громади планують розвивати енергоефективність бюджетних і приватних будівель, скорочувати викиди транспорту, залучати інвестиції для реалізації проектів ВДЕ.

Меморандум також підписала Асоціація малих міст України, яка підтримує процес переходу міст – членів асоціації на 100% ВДЕ.

«У Баранівській ОТГ монтується сонячна електростанція на 10 МВт. Вона ще не працює, але ми вже бачимо вигоди для суспільства: тільки за оренду земельної ділянки інвестор щорічно платитиме 1,6 млн грн. На станції буде працювати 10-12 чоловік в штаті, податки з їхньої заробітної плати (близько 200 000 грн) також будуть виплачуватися в місцевий бюджет. Робота СЕС посилить енергобезпеку суспільства і сприятиме її інвестиційно привабливому іміджу. Це один з наших перших кроків на шляху до 100% ВДЕ», – розповідає голова Баранівської ОТГ Анатолій Душко.

Нагадуємо, що над енергетичним переходом в Україні працюють громади Львова, Кам'янець-Подільського, Чорткова, які в минулому році підписали меморандуми з 350.org з аналогічною метою по переходу на ВДЕ.

29 листопада прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час зустрічі з генеральним директором Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) Франческо Ла Камера заявив, що Україна розробляє стратегію переходу на відновлювану енергетику до 2050 року.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost