Вверх
Дать отзыв

До Дня Незалежності в Україні слід очікувати спалах COVID-19 — експерти

У розрізі областей ситуація також погіршується і наразі у 20 із 25 регіонів відбувається зростання кількості госпіталізацій.

2 мин на прочтение05 Августа 2021, 10:04
До Дня Незалежності в Україні слід очікувати спалах COVID-19 — експерти До Дня Незалежності в Україні слід очікувати спалах COVID-19 — експерти
Поделиться:

За оцінками Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE), спалах захворюваності в Україні може розпочатися протягом найближчих двох тижнів.

Середній рівень захворюваності протягом минулих двох тижнів становить 20 осіб на 100 тисяч населення. Однак уже зараз кількість госпіталізацій на тиждень зросла на 17 % (раніше тижневе зростання фіксувалося на рівні 3–5 %), що свідчить про тренд збільшення навантаження на систему охорони здоров’я. 

«Зараз ми ще не говоримо про початок спалаху в країні, адже госпіталізації перебувають на рівні плато навколо малих чисел і збільшення є наслідком коливань. Однак протягом найближчого тижня ми очікуємо, що госпіталізації вже будуть перевищувати виписки», — зазначає керівник Центру економіки охорони здоров’я KSE Юрій Ганиченко.

У розрізі областей ситуація також погіршується і наразі у 20 із 25 регіонів відбувається зростання кількості госпіталізацій. У зоні ризику перебувають Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська та Хмельницька області, які становлять половину всього зростання госпіталізацій у країні.

За словами Юрія Ганиченка, у цих регіонах існує найбільший ризик спалаху. Умовно регіонами «тимчасової безпеки» є Київ, Полтавська, Сумська та Чернігівська області, які тиждень до тижня показують коливання у бік спадання на плато. 

«Фактично всі регіони повільно зростають. Це означає, що спалах захворюваності в Україні може розпочатися протягом найближчих двох тижнів», — прогнозує Юрій Ганиченко.

До слова, австралійські вчені виявили активність чорного кмину проти COVID: може блокувати «цитокіновий  шторм».

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.