Вверх
Дать отзыв

До восьми років ув’язнення: на Рівненщині судитимуть живодера, який знущався над собаками

На чоловіка поскаржилися сусіди.

2 мин на прочтение13 Сентября 2021, 21:13
Фото: УП Фото: УП
Поделиться:

Слідчі зібрали необхідні та достатні докази у кримінальному провадженні та за погодження місцевої прокуратури скерували матеріали до суду. Свій вчинок обвинувачений пояснює тим, що його «дістали» безпритульні собаки. Максимальне покарання, яке може загрожувати зловмиснику — обмеження волі на строк до восьми років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

«Інцидент стався 10 серпня 2021 року. Тоді 46-річний здолбунівчанин вирішив поквитатися з безпритульною собакою, яка напередодні начебто на нього кидалася. Він хотів вистрелити в неї із пневматичної гвинтівки, однак промахнувся та поцілив у голову щеняти. Після цього, знову зробив декілька пострілів і двічі потрапив в інше щеня», — йдеться у повідомленні.

Це побачили сусіди й одразу повідомили на спецлінію 102. Поліцейські виявили загибле цуценя, а ще одне — лежало поранене неподалік. Потерпілого чотирилапого обстежили у ветклініці, де за допомогою рентгену виявили кулю та надали необхідну допомогу.

За описом очевидців поліцейські оперативно встановили зловмисника — 46-річного місцевого мешканця. Пневматичну гвинтівку, яку він заховав на околиці міста під деревом, слідчий вилучив.

«За фактом жорстокого поводження, вчиненого щодо двох тварин було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України. У межах кримінального провадження 46-річному мешканцю Здолбунова повідомили про підозру. Відповідно до акту ветеринарів за результатами розтину смерть тварини настала внаслідок травматичного пошкодження головного мозку, спричиненого кульовим пораненням», — ідеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний у скоєному зізнався та під час проведення досудового розслідування активно співпрацював зі слідством, що і стало обставиною, яка пом’якшує покарання.

Слідчі відділення № 6 (м. Здолбунів) зібрали необхідні докази, а кримінальне провадження з угодою про визнання винуватості й обвинувальним актом скерували до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, що у Харкові нелюди викинули п’ятьох цуценят із четвертого поверху.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.