Вверх
Дать отзыв

Данія першою в ЄС скасувала всі коронавірусні обмеження

У Данії понад 80% всіх людей, старших 12 років, пройшли повну вакцинацію від коронавірусу.

1 мин на прочтение11 Сентября 2021, 09:18
Данія першою в ЄС скасувала всі коронавірусні обмеження Данія першою в ЄС скасувала всі коронавірусні обмеження
Поделиться:

Данія з п’ятниці скасувала всі обмеження щодо коронавірусу, ставши першою країною ЄС, яка повністю повернулася до повсякденного допандемійного життя. Як інформує mycheaptrip.com.ua,  данські органи охорони здоров’я схвалили цей крок наприкінці серпня.

Влада вирішила, що вірус більше не є критичною загрозою для суспільства” через високий рівень вакцинації та низьку захворюваність у важкій формі та смерті.

Що це означає?

У країні більше не буде потрібно показувати ковідний сертифікат, щоб входити до ресторанів, спортивних центрів чи нічних клубів, а дітей більше не будуть автоматично відправляти додому у разі тісного контакту з підтвердженим випадком COVID-19. Тільки заражені мають іти на карантин.

Працівники можуть повернутися до офісів для роботи у звичайному режимі, а школи відкриті.

Цей крок є останнім у плані країни щодо пом’якшення пандемічних заходів, включаючи скасування вимоги маски для громадського транспорту 13 серпня. Інші скандинавські країни, такі як Швеція, збираються скасувати свої обмеження в кінці вересня, скориставшись покращенням епідеміологічного прогнозу.

Правила в’їзду

Однак зміни не вплинуть на правила в’їзду в Данію, які регулюються окремою міжпартійною угодою, термін дії якої закінчується в жовтні, повідомив представник Міністерства охорони здоров’я.

Нагадаємо, Польща відкрила кордони українцям.

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost