Вверх
Дать отзыв

Дайте спокій невакцинованим, вони небезпечні лише для себе, не для суспільства — експерт

«Половина цих людей виживала за межами системи охорони здоров'я».

3 мин на прочтение09 Ноября 2021, 18:22
Поделиться:

Очільниця Експертної Ради суспільних досліджень і проєктів у сфері національного здоров’я та соціального захисту, к. м. н. (дисертація з пульмонології та імунології) Інна Березюк висловила нерозуміння, чому потрібно дискримінувати невакцинованих як «небезпечних для суспільства».

Лікар говорить, що вони небезпечні для себе, а не для суспільства.

«Вони займають своє ліжко в реанімації — не потрібно писати скотські пости про те, що не потрібно таким надавати ліжко, або знущатися, лякаючи їх «страшилками» про наших стаціонарів — сходіть у гості поговорити про це до доктора Геббельса. А якщо про стаціонари, то в нас і від проносу можна померти з таким самим ступенем знущання, був би лише «персонал належно морально підготовлений» для цього. Вони ризикують своїм, а не вашим життям. Ваше у безпеці, тому що ви провакцинувалися. Чи ви забули?

 

Держава (така «відповідальна», як наша) ніяк не постраждає від цього, оскільки ці люди найчастіше — це люди з інвалідністю, з тяжкими складними та дорогими хронічними захворюваннями, пенсіонери, незаможні, тобто ті, кого воно, навпаки, радо бажає якнайшвидше позбутися в стилі «Вони і так всі помруть» за паном Лінчевським. І державі нашій «жалісливій» вже давно зовсім начхати, від чого і коли такі помруть», — вважає Інна Березюк.

Звертаючись до тих, хто цькує невакцинованих, вона запитує, що зробили люди, яким належить за станом здоров'я медвідвід, який в Україні ніхто більше не дасть. Адже «це ніяк не передбачено ніякими сертифікатами», та й просто зробити таке вже побоїться «будь-який на смерть заляканий лікар», щоб його «не порвали десь у підворітні».

«Що вам зробили люди, які ледь вижили минулого сезону від ковіду? Вони імунодефіцитні. Або хто хворів не один раз, а двічі, хто постійно бомбився диким вірусом, і в кого цих антитіл і цього імунітету вже на вас десятьох, або ті, хто тільки-но вийшов зі стаціонару — ще півроку не минуло, але вони повинні знову ризикувати своїм життям навіть на тлі реконвалесценції, і вже з іншого приводу, щоб ви від них відчепилися?» — запитує Інна Березюк.

Вона нагадує, що «половина цих людей виживала за межами системи охорони здоров'я» або через банальний недоступ до лікування, або через недоступ до нормальної діагностики і до «нормальної медичної логіки, яка у всьому світі не відсікає ковідних пацієнтів за ПЛР (+), а фільтрує їх тільки за фінальними антитілами». Другою причиною виникнення такої ситуації Інна Березюк називає непрофесійність МОЗу, де «просто нема кому написати нормальну методичку з таргетування груп перехворілих, їх обліку та їх нормальної медичної легалізації».

«У цій країні легше повбивати за принципом «барабана з одним патроном» людей, ніж знайти гроші на нормальну кількість тестів для напруженості імунітету (які, до речі, було б непогано зробити і «святим вакцинованим», бо ой як не факт, що підроблених сертифікатів не буде виявлено відразу за цим принципом», — говорить медик.

Також ми розповідали, що у 60–70 % дітей уже є антитіла до SARS-CoV-2, є питання щодо доцільності їхньої вакцинації — Катерина Амосова.

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.