Вверх
Дать отзыв

Чим майже всі гаджети небезпечні для шкіри

Синє світло, що виходить від гаджетів веде до передчасного старіння і пігментації шкіри, знижує вироблення мелатоніну - гормону сну - в нічний час і викликає безсоння.

1 мин на прочтение09 Декабря 2020, 09:38
Поделиться:

Синє світло, або HEV-випромінювання, що використовується практично у всіх гаджетах, негативно впливає на організм і, зокрема, на зір та шкіру.  Це випромінювання викликає в сітківці ока незворотні фотохімічні реакції, які руйнують фоторецептори і клітини пігментного епітелію.

«Якщо протягом довгого часу використовувати гаджети, може розвинутися синдром сухого ока, дистрофія центральної зони сітківки, швидка стомлюваність очей, зниження гостроти зору», - йдеться у повідомленні офтальмологів.

Крім того, синє світло, що виходить від гаджетів веде до передчасного старіння і пігментації шкіри, знижує вироблення мелатоніну - гормону сну - в нічний час і викликає безсоння.

Лікарі рекомендують використовувати спеціальні комп'ютерні окуляри з жовтим світлофільтром, який поглинає синє світіння РК-екранів, для захисту зору. За їхніми словами, необхідно відволікатися від екранів гаджетів на кілька хвилин кожну годину, періодично робити більш тривалі перерви, користуватися пристроями тільки вдень і відкладати їх за 2-3 години до сну.

Синє світло - найкоротша в світловому спектрі світлова хвиля. Вона володіє найбільшою енергією і інтенсивністю розсіювання. Практично всі гаджети випромінюють синє світло, так як для їх підсвічування використовуються світлодіодні і люмінесцентні лампи.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.