Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Еко
  • Білий сад — втілення елегантності, стриманості та гармонії: ідеї та поради (ФОТО)

Білий сад — втілення елегантності, стриманості та гармонії: ідеї та поради (ФОТО)

Білий колір надає наповнює простір сяйвом.

2 мин на прочтение20 Августа 2024, 00:28
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поделиться:

Білий сад — це втілення елегантності, стриманості та гармонії. Білий колір у саду надає простору особливої чарівності, наповнюючи його сяйвом, створюючи відчуття легкості і візуально збільшуючи простір. Такий сад виглядає загадково та романтично, привертаючи увагу своєю чистотою і свіжістю.

Для створення білого саду важливо правильно підібрати рослини, які будуть квітнути білими квітами або мати сріблясте чи біле листя. Почати можна з троянд. Білі чайно-гібридні троянди або плетисті троянди будуть основою вашого саду, створюючи яскраві акценти на тлі зеленої трави чи іншої рослинності. Їх можна висадити вздовж доріжок або в центрі квітників.

Гортензії з їхніми великими суцвіттями також стануть чудовим доповненням білого саду. Особливо добре виглядатимуть сорти з білими чи кремовими квітами, які цвітуть у середині літа. Гортензії додають об'єму і текстури, створюючи густі квіткові масиви.

Для бордюрів або заповнення простору між більшими рослинами чудово підійдуть лілії, іриси та нарциси. Їхні білосніжні квіти внесуть нотку витонченості й елегантності. Крім того, лілії чудово поєднуються з іншими рослинами та надають саду вертикальних акцентів.

Фото 1/6

Аби підкреслити легкість і повітряність білого саду, можна використовувати декоративні трави зі світлим листям, такі як костриця чи міскантус. Вони створюють плавні переходи між різними частинами саду та додають текстури.

Не варто забувати і про невеликі чагарники, такі як спірея або чубушник, які цвітуть білими квітами і можуть служити як тлом, так і акцентом у білому саду. Вони допоможуть створити природні межі саду чи розділити його на зони.

Для додаткового ефекту можна використовувати рослини зі сріблястим або біло-зеленим листям, такі як лаванда, сальвія або яглиця. Вони додадуть саду свіжості та підкреслять чистоту білого кольору.

Озеленення доріжок або альтанок білими клематисами або плетистими трояндами дозволить додати саду вертикальних акцентів і створити романтичну атмосферу. Їхні ніжні квіти будуть ніжно спускатися вниз, огортаючи простір навколо м'яким білосніжним сяйвом.

Освітлення також відіграє важливу роль у створенні білого саду. М'які, розсіяні світильники чи ліхтарики підкреслять білий колір квітів і листя в темну пору доби, надаючи саду ще більшої таємничості.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
В Польше набирают популярность отели 18+
В Польше набирают популярности отели 18+
1 мин на прочтение4 минуты назад
Хирурги будут бесплатно оперировать детей с пороками лица и конечностей. Фото иллюстративное
На Закарпатье американские хирурги будут бесплатно оперировать детей с пороками лица и конечностей
1 мин на прочтениечас назад
На Одесском пляже ликвидировали утечку сточных вод
На Одесском пляже ликвидировали утечку сточных вод
1 мин на прочтение2 часа назад
Права человека и верховенство права. Фото иллюстративное
Права человека и верховенство права: Украина начала переговоры с ЕС
3 мин на прочтение3 часа назад
Тщательно готовили преступления: разоблачены новые факты завладения деньгами сельхозпроизводителей на десятки миллионов гривен
2 мин на прочтение4 часа назад
Рада 267-ю голосами поддержала законопроект "О государственном аграрном реестре"
2 мин на прочтение5 часов назад
На антарктической станции «Академик Вернадский» показали, как сортируют мусор
1 мин на прочтение5 часов назад
Китай усиливает борьбу с выбросами: запустили промышленный улавливатель углерода
1 мин на прочтение6 часов назад