Вверх
Дать отзыв

Астрономи нанесли на карту 25 тисяч чорних дір в космосі

Дослідження велися за допомогою системи LOFAR - 52 антен, встановлених в дев'яти різних країнах.

1 мин на прочтение24 Февраля 2021, 23:21
Астрономи нанесли на карту 25 тисяч чорних дір в космосі. Фото: NASA Астрономи нанесли на карту 25 тисяч чорних дір в космосі. Фото: NASA
Поделиться:

Астрономи з Гамбурзького університету створили карту ділянки неба в північній півкулі площею 740 квадратних градусів. Спостереження показали, що там знаходяться 25 тисяч надмасивних чорних дір, повідомляє Astronomy & Astrophysics.

Дослідження велися за допомогою системи LOFAR - 52 антен, встановлених в дев'яти різних країнах. Ця система на сьогоднішній день є єдиною, здатною забезпечити високий дозвіл на наднизьких частотах (менше 100 мегагерц).

Всього вчені зафіксували на вказаній ділянці 25 247 джерел радіовипромінювання. Воно виходило від ближніх галактик M101, M51, M106, радіогалактик і галактичних скупчень.Дослідження дозволило відкрити велику кількість раніше невідомих об'єктів.

Відомо, що надмасивні чорні діри розташовуються в центрі галактик і поглинають речовину. Спостереження велися в діапазоні 42-66 мегагерц. Вчені розраховують протягом декількох найближчих років скласти повну карту північного неба.

Зазначаєтьься, що нові дані допомагають краще зрозуміти як структуру окремих галактик, так і закони будови всього Всесвіту.

Нагадаємо, марсохід надіслав на Землю своє перше відео. 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.