Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Еко
  • Клімат
  • Апокаліпсис в Мексиці: вбивча злива, якої не було 40 років, 73 поштовхи землетрусу та крокодили на вулицях (ФОТО)

Апокаліпсис в Мексиці: вбивча злива, якої не було 40 років, 73 поштовхи землетрусу та крокодили на вулицях (ФОТО)

Сильні зливи призвели до того, що сім великих річок Мексики вийшли з берегів.

2 мин на прочтение08 Сентября 2021, 12:05
Мексика Мексика
Поделиться:

Щонайменше 17 людей загинули в затопленій лікарні в штаті Ідальго в центральній частині Мексики. Про це повідомив у вівторок у Twitter глава латиноамериканської держави Андрес Мануель Лопес Обрадор. Жертвами виявилися пацієнти ковідного відділення місцевої лікарні. Через великий потік води в медичній установі вимкнулася електрика, що призвело до припинення подання кисню хворим із COVID-19.

У місті Тула в Ідальго приблизно 2 тис. будинків опинилися в зоні підтоплення. Трагедії таких масштабів через сильні опади в Тулі не було понад 40 років. Влада Мехіко направили для надання допомоги сусідньому штату 150 співробітників поліції, понад 20 рятувальників, чотири вертольоти, приблизно 20 вантажівок і декілька надувних човнів.

Сильні зливи призвели до того, що сім великих річок Мексики вийшли з берегів. Синоптики попереджають, що зливи триватимуть всю середу та рівень води в річках буде підвищуватися і далі.

З міста Вільяермоса (столиця штату Табаско) повідомляють про появу на вулицях 2,5-метрових крокодилів, які прийшли разом із повінню. Поліція у вівторок застрелила одного з крокодилів, який плив у бік густонаселеного району.

Крім цього, понад 70 повторних підземних поштовхів було зареєстровано в Мексиці у вівторок після землетрусу магнітудою 7,1 на південному заході країни. Про це повідомила в Twitter Національна сейсмологічна служба.

«До 22:00 7 вересня [7:00 8 вересня за Києвом] було зафіксовано 73 повторних поштовхи після землетрусу магнітудою 7,1 в Герреро <...>, магнітуда найсильнішого з них становила 5,2», — йдеться у записі.

Осередок землетрусу магнітудою 7,1 залягав на глибині 10 км, а епіцентр — в 11 км на північний захід від міста Акапулько в штаті Герреро. 

Відомо, що  удар стихії не заподіяв серйозних руйнувань, відомостей про загиблих не надходило.

Нагадаємо, Китай зазнав нової серії повеней (ВІДЕО).

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.