Як пояснили медики з США, незважаючи на генетичну схильність до недуги, неправильні звички також можуть спровокувати стан. Зокрема, схильні до ризику особи, які відмовляються від вживання кави в зв’язку з помилкою, що напій небажаним чином позначається на метаболічних процесах організму. Навпаки, наукові дослідження показали, що вживання її один або два рази на день зменшує ймовірність розвитку стану.
Небажаною звичкою є любов до фастфуду, що пов’язано з підвищенням рівня вісцерального жиру жиру. Його накопичення не тільки призводить до ожиріння і серцево-судинних захворювань, але і зниження чутливості організму до інсуліну.
Американські медики нагадали і про важливість вітаміну D, так як його дефіцит може спровокувати діабет. При цьому отримувати його важливо не тільки за рахунок продуктів, але і сонця, так як в останньому випадку паралельно відбувається поліпшення функціонування підшлункової залози. Таким чином, домосіди потрапляють в групу ризику.