Догори
Дати відгук

Зоозахисники створили петицію про заборону фотопослуг з тваринами

Зараз зібрано лише 40 підписів, а для того, щоб звернення розглянула КМДА, потрібно набрати 10 тисяч

2 хв на прочитання09 Грудня 2020, 14:38
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Зоозахисниця Юстина Дусан створила петицію з вимогою до міської влади Києва заборонити фотопослуги з тваринами та використання їх для жебрацтва. Петицію є на сайті КМДА. 

"Роками на центральних вулицях Києва безперешкодно існує нелегальний та жорстокий бізнес фотопослуг та жебракування з тваринами, у тому числі дикими (мавпи, соколи, змії ). Цей нелегальний бізнес використовує тварин з численними порушеннями правил їх утримання, що призводить до жорстокого поводження та смерті тварин", - йдеться у тексті петиції.

За словами Юстини Дусан, "ділки", які пропонують на вулицях столиці такі послуги з тваринами жорстоко поводяться зі своїми підопічними та не турбуються про їх здоров'я. Тропічні мавпи змушені перебувати при екстремально низьких температурах на вулиці цілий день, доки їх власник пропонує сфотографуватися з твариною.  Ймовірно, що тварини  не мають доступу до їжі та питної води  а через стрес часто кусають охочих сфотографуватися з ними.

Ще одна проблема за словами зоозахисниці - це жебракування у підземних переходах та біля станцій метро з тваринами. Аби котенята й щенята не просили води та їжі й не розбігалися, тварин навмисне поять алкоголем та роблять ін'єкції снодійних або наркотичних препаратів.  

Аби петицію розглянула КМДА, вона має набрати 10 тисяч голосів. Зараз зібрано 40 підписів. Для збору підписів  ще є 88 днів. 

Нагадаємо, що 3 грудня у центрі Києва біля виходу зі станції метро “Хрещатик” горе-бізнесмени чіплялися до  перехожих із пропозицією зробити фото з живою мавпою. Зоозахисники викликали на місце інциденту поліцію. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost