Знизити стрес і тривожність - 7 натуральних заспокійливих
На допомогу можуть прийти настої і натуральні заспокійливі.
Вторгнення Росії в Україну стало постійним джерелом занепокоєння і тривоги для багатьох українців. Як знизити рівень стресу за допомогою природних заспокійливих засобів, розібрався Главред.
Щоб привести почуття в норму не варто відразу хапатися за сильнодіючі препарати з купою побічних ефектів. На допомогу можуть прийти настої і натуральні заспокійливі.
Екстракт валеріани
При підвищеній нервовій збудливості одним з кращих препаратів є валеріана. Її приймають при тривожних станах, безсонні або неврозах. Вона має виражену заспокійливу дію і випускається в таблетках і розчині. Можна також заварювати корінь валеріани, заливши його 400 мл гарячої води. Настоювати 4 години, а потім приймати по кілька ложок розчину на ніч.
Персен
Настоянка трав меліси, валеріани і м'яти може зняти напади тривожності і дратівливості. Однак до його вживання потрібно ставитися з обережністю. Через ефект звикання не рекомендується приймати препарат більше місяця.
Ново-Пасит
До складу цього заспокійливого засобу входять валеріана, меліса, звіробій, глід, які допомагають стабілізувати нервову систему природним шляхом. Однак його не можна приймати вагітним і дітям до 12 років.
Вітаміни групи В
Регулярний прийом вітамінів В1, В2 і В12 здатні зменшити рівень тривожності і зміцнити нервову систему. Це своєрідний природний антистрес.
М'ята і меліса
Ці природні заспокійливі допоможуть розслабитися і привести почуття в норму. Вони допоможуть налагодити сон. Залийте 2 ст.л. м'яти або меліси 1 л гарячої води і залиште до охолодження. Пийте перед сном.
Омега-3
Комплекс мононасичених жирів допоможуть поліпшити пам'ять і концентрацію. Також ці жирні кислоти покращують процес відновлення нервових волокон. Серед продуктів, багатими Омега - 3 виділяють сардини, лосось, мойва, оселедець, а також авокадо, морську капусту, волоські горіхи і квасолю.
Магній
Цей мікроелемент допомагає знизити рівень стресу і тривожності, незамінний при безсонні і неврозах. Він міститься в яблуках, квасолі, гарбузовому і соняшниковому насінні, шпинаті, чорному шоколаді.