Зазвичай всі кажуть, що цибуля виступає як профілактичний засіб. Однак у деяких випадках використовується й у терапевтичних цілях.
Цибуля здатна позитивно впливати на сон і зір людини. Для зору корисна за рахунок потужної властивості, що регенерує. Велика кількість кверцетину у складі допомагає при катаракті.
Допомагає при наявності складнощів із ротовою порожниною. Сприяє знищенню патогенних мікроорганізмів. Корисний і з погляду зміцнення кісток. Завдяки регулярному вживанню знижується ймовірність переломів та тріщин.
Цибуля здатна знижувати рівень холестерину, що зменшує ризик серцевих захворювань.
Вона допомагає регулювати рівень цукру в крові. Ця властивість особливо важлива для людей з діабетом або переддіабетичним станом. Дослідження, у якому брали участь люди з діабетом другого типу, довело, що 100 г свіжої червоної цибулі натщесерце знижує рівень цукру в крові приблизно на 40 мг через чотири години.