- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Знаменитий меренговий рулет: найвдаліший рецепт вишуканого десерту
Знаменитий меренговий рулет: найвдаліший рецепт вишуканого десерту
Свіжість ягід прекрасно розбавляє солодкість меренги!
Готуємо меренговий рулет – пишний, вишуканий десерт, влітку можна експериментувати з різними яодами, добре підійде полуниця або малина. Такий десерт можна подати і на святковий стіл і просто для домашнього чаювання.
Інгредієнти:
Меренговий корж:
200 г білка ( краще кімнатної температури, але не обов’язково ), це білки 6 яєць середнього розміру
300 г дрібного цукру ( цукор в магазині намагайтеся вибирати найдрібніший, або можна змолоти в кавомолці )
2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
1 ч. л. лимонного соку
дрібка солі
Приготування:
Відразу потрібно підготувати деко. У мене стандартне розміром 30 * 40 см. Застелила його пергаментним папером. Пергамент повинен бути якісним, силіконізованим.
Духовку включаю розігріватися до 150 ° С.
Найголовніше в приготуванні меренгового коржа – це правильно і добре збити меренгу. Це основа.
Білки переливаю в чашу міксера, додаю дрібку солі і збиваю на мінімальній швидкості в пишну піну.
Тепер по 1 ст. л. всипаю цукор і продовжую збивати поки весь цукор не закінчиться. Поступово збільшую швидкість міксера. Я збиваю на 4 швидкості з 7. Залежно від міксера це може бути і третя швидкість. Краще збивати повільніше але довше!
Зупиняю міксер і лопаткою знімаю цукор зі стінок чаші.
Продовжую збивати поки весь цукор не розчиниться. В кінці швидкість міксера збільшую і збиваю в щільну масу.
Вливаю лимонний сік і добре перемішую.
Ось така повинна вийти меренга. Стійка, щільна і блискуча, на дотик цукор повністю розчинився. Чим щільніше меренга, тим пишніше буде корж!
Просіюю крохмаль і перемішую лопаткою.
Викладаю масу на деко і розрівнюю. До країв не доходжу.
При 150 ° С випікаю меренговий корж 40-45 хвилин.
отовий корж підрум’яниться, зверху буде тверда скоринка.
Деко потрібно відразу вийняти з духовки. Зверху лист пергаменту і решітка. На неї перевертаю меренговий корж.
Знімаю пергамент і залишаю охолонути.
Крем:
250 г вершків жирністю 33-35%
250 г маскарпоне або сирного вершкового сиру
25 г цукрової пудри
ягоди або шматочки фруктів, найкраще з кислинкою.
У чаші міксера з’єдную вершки, сир і пудру. Збиваю на середній швидкості, зовсім недовго.
Вийде гладкий, однорідний крем який добре тримає форму.
1,5 ст. л. крему відкладаю для декору зверху. Що залишився, викладаю на корж. Зверху шматочки полуниці, або малина.
За допомогою нижнього листа пергаменту звертаю в рулет.
Прикрашаю зверху. Забираю в холодильник на 1 годину.
Пишний, повітряний як хмара, такий ніжний, що просто тане в роті десерт! Меренговий рулет не готують заздалегідь. Але можна заздалегідь спекти меренговий корж, остудити і зберігати в духовці.
Свіжість ягід прекрасно розбавляє солодкість меренги!
Якщо при всіх рекомендаціях меренговий корж не вийшов, спробуйте взяти інший цукор, інший крохмаль.
За рецептом читачки "Філіжанка кави"