Догори
Дати відгук

Знайдено продукт, здатний знизити цукор у крові за 30 хвилин

Цей злак допомагає не тільки контролювати рівень цукру в крові , але і ризик серцево-судинних захворювань.

1 хв на прочитання24 Вересня 2022, 06:50
Поділитись:

При діабеті другого типу відсутні ключові механізми контролю рівня цукру на крові. Це може призвести до пошкодження кровоносних судин та підвищення ризику серцевих захворювань. За такого стану велику роль грає раціон. За даними American Journal of Clinical Nutrition, одним із продуктів, які можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові, є нут.

Вчені порівняли два дослідження, у яких взяли участь 19 та 20 осіб відповідно. Усі вони отримували вуглеводи з нуту, білого хліба чи продуктів з урахуванням пшениці.

Перше дослідження проводилося протягом трьох різних днів, а друге протягом шести тижнів. В результаті було виявлено, що рівень цукру в крові виявився "істотно нижчим" вже через 30 і 60 хвилин після вживання нуту.

Проте вчені наголосили, що дослідження проводились на здорових учасників. Хоча для остаточних висновків необхідно провести додаткові експерименти, лікарі Diabetes UK зазначили, що нут має низький глікемічний індекс і може запобігати стрибкам глюкози в крові після їжі.

Вчені зі Швеції раніше розповіли про корисні властивості ячменю для діабетиків . Цей злак допомагає не тільки контролювати апетит, але й покращує здоров'я кишечника, знижує рівень цукру в крові та ризик серцево-судинних захворювань.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я