Догори
Дати відгук

Жінка створила геніальний спосіб переробки харчових відходів на смаколики

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи, навіть не доходячи до тарілки.

1 хв на прочитання16 Червня 2021, 14:33
Жінка створила геніальний спосіб переробки харчових відходів на смаколики Жінка створила геніальний спосіб переробки харчових відходів на смаколики
Поділитись:

Йдеться про вирішення проблеми частини відходів, яку придумала голландка.  Найпоширенішим «харчовим сміттям» у Нідерландах є хліб. Поряд із ним значну частку відходів займають овочі та фрукти, оскільки вони швидко втрачають товарний вигляд, пишуть на сайті компанії.

Нідерландська дизайнерка Ельзелінде ван Долеверд у співпраці з китайською компанією 3D Food «надрукувала» кулінарні смаколики з відходів їжі.

Друк розпочали з бананових шкірок, черствого хліба та моркви у вигляді пасти. Згодом вдалося створити елегантні кондитерські вироби та основи для пирогів, які зараз широко використовуються у ресторанах.

Залежно від бажаного смаку овочі та фруктові шкірки готують, пюрують із солодкою картоплею або черствим хлібом до однорідної маси, з якої потім на харчовому 3д-принтері створюються дизайнерські заготовки для майбутніх страв.

Після друку вироби випікають або сушать, що надає їм потрібної структури та значно подовжує термін зберігання.

У компанії розробили безліч рецептів, щоб максимально використати придатні до вжитку харчові відходи.

Також Uppringting Food тісно співпрацює з ресторанами, навчаючи персонал роботі із 3д-принтерами для мінімізації відходів у власних закладах і допомагають їм створювати персоналізований дизайн заготовок відповідно до концепції закладу.

Джерело: Haute InnovationUppringting Food

До слова, узбецькі фермери виростили унікальні чорні кавуни без кісточок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото з відкритих джерел
Два способи зробити так, аби перці рясно вродили
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання11 годин тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитанняВчора
Вміст трансжирів, натрію і калію в харчових продуктах: результати пілотного дослідження ВООЗ в Україні
3 хв на прочитанняВчора
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитанняВчора
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитанняВчора