Догори
Дати відгук

Жінка створила геніальний спосіб переробки харчових відходів на смаколики

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи, навіть не доходячи до тарілки.

1 хв на прочитання16 Червня 2021, 14:33
Жінка створила геніальний спосіб переробки харчових відходів на смаколики Жінка створила геніальний спосіб переробки харчових відходів на смаколики
Поділитись:

Йдеться про вирішення проблеми частини відходів, яку придумала голландка.  Найпоширенішим «харчовим сміттям» у Нідерландах є хліб. Поряд із ним значну частку відходів займають овочі та фрукти, оскільки вони швидко втрачають товарний вигляд, пишуть на сайті компанії.

Нідерландська дизайнерка Ельзелінде ван Долеверд у співпраці з китайською компанією 3D Food «надрукувала» кулінарні смаколики з відходів їжі.

Друк розпочали з бананових шкірок, черствого хліба та моркви у вигляді пасти. Згодом вдалося створити елегантні кондитерські вироби та основи для пирогів, які зараз широко використовуються у ресторанах.

Залежно від бажаного смаку овочі та фруктові шкірки готують, пюрують із солодкою картоплею або черствим хлібом до однорідної маси, з якої потім на харчовому 3д-принтері створюються дизайнерські заготовки для майбутніх страв.

Після друку вироби випікають або сушать, що надає їм потрібної структури та значно подовжує термін зберігання.

У компанії розробили безліч рецептів, щоб максимально використати придатні до вжитку харчові відходи.

Також Uppringting Food тісно співпрацює з ресторанами, навчаючи персонал роботі із 3д-принтерами для мінімізації відходів у власних закладах і допомагають їм створювати персоналізований дизайн заготовок відповідно до концепції закладу.

Джерело: Haute InnovationUppringting Food

До слова, узбецькі фермери виростили унікальні чорні кавуни без кісточок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Що станеться з не приватизованою землею після 1 січня 2028 року
2 хв на прочитання7 годин тому
OkAgro2025: трансформації, стратегія й люди, які змінюють агробізнес
3 хв на прочитання10 годин тому
Як правильно обрізати кущі малини наприкінці листопада для щедрого врожаю
Як правильно обрізати кущі малини наприкінці листопада для щедрого врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті викрито забудовницю, яка самовільно зайняла 600 м² сусідської землі
На Закарпатті викрито забудовницю, яка самовільно зайняла 600 м² сусідської землі
1 хв на прочитання26 Листопада 2025
Заборона ЗЗР може обвалити український агросектор на $4,3 млрд
3 хв на прочитання26 Листопада 2025
Одеська область відродить видобуток солі: завод за $2,8 млн почне роботу на початку 2026 року
2 хв на прочитання26 Листопада 2025
26 листопада — Всесвітній день оливкового дерева: стародавнє дерево, яке несе мир, здоров’я і сталість
2 хв на прочитання26 Листопада 2025
Повний перелік причин анулювання 4-ї групи ЄП: перехід агропідприємства на загальну систему
2 хв на прочитання25 Листопада 2025