Здолати хаос не важко: як правильно організувати зберігання у спальні

3 хв на прочитання05 Червня 2024, 07:32
Фото: Телеграм-канал «Життя в порядку»

Варіанти різні — все залежить від наявності вільного місця.

Часто спальня служить одночасно дитячою чи робочим кабінетом, а іноді навіть і вітальнею. У кімнаті накопичується багато речей, що хаотично заповнюють простір, перетворюючи місце для відпочинку на склад.

Залежно від того, які функції виконує спальня, в ній можуть бути різні речі: постільна білизна, документи, косметика, іграшки, книги тощо. Однак здолати хаос не важко, вся справа в правильному підході, розповідає Телеграм-канал «Життя в порядку».

Перш ніж узятися за систематизацію й організацію, слід зайнятися розмотлошенням і позбутися всього непотрібного. Потім потрібно оцінити розміри спальні та подумати, які системи зберігання краще встановити. Варіанти різні — все залежить від наявності вільного місця.

Вбиральня. Якщо в кімнаті передбачена комора, обладнаємо там міні-гардеробну — і весь одяг буде в одному місці. Продумаємо способи зберігання речей та постараємося максимально заповнити простір.

Шафа. Для невеликої кімнати ідеально підійде шафа-пенал. Порівняно зі стандартним він вужчий і виглядає не так громіздко, а при правильній організації внутрішнього простору там можна розмістити багато речей. Перевагу варто віддавати моделям заввишки «під стелю».

Відмінний варіант — вбудована шафа. При правильному виборі дизайну та грамотному розташуванні він гармонійно впишеться в інтер'єр.

Вішалки. Якщо в кімнаті немає місця для шафи, розглянемо інший варіант — стійки для підлоги: вони зручні для зберігання одягу, що використовується постійно. Також підійдуть настінні вішалки із гачками.

Ліжко з шухлядами. Вбудовані під основою ліжка шухляди — не новинка, таких моделей багато. Можна придбати готову чи замовити за індивідуальними розмірами. Шухляди досить місткі, підходять для подушок, ковдр, постільної білизни. За необхідності можна поділити внутрішній простір органайзерами.

Комод. Виробники пропонують моделі різних габаритів. При виборі потрібно орієнтуватись на площу спальні та наявність вільного місця. Комоди місткі й ідеально підходять для організації зберігання як дрібних, так і більших речей.

Стелаж і полиці. Стелажі краще вибирати зі знімними полицями: конфігурацію легко змінити залежно від запланованого місця розташування.

Стандартні полиці можна розмістити на будь-якій стіні, біля вікна, біля ліжка чи просто над узголів'ям, а також навколо дверей, якщо дозволяє простір.

Тумба. Для спальні з обмеженим простором підійде пересувна тумба невеликого розміру. Така модель мобільна й ідеальна для розміщення особистих речей.

Говорячи про організацію зберігання, не можна не згадати про коробки та кошики з кришками, які можуть стати цікавою деталлю інтер'єру. Вони мають бути в одному стилі, їх можна розмістити на невисокій шафі, стелажі, полиці. Підходять для зберігання будь-яких речей.

Організувати зберігання у спальні нескладно. За умови правильного підходу ця кімната стане затишним куточком для розслаблення та відновлення сил, де завжди приємно перебувати.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: